Inget illa menat & sådär.

Posted by Fanny Mattila 2013-02-28 @ 04:18:01

Eftersom att jag fått höra från anonym person (du vet vem du är haha!) att jag lät negativ i mitt förra inlägg, att jag inte gillar vara au pair för Erika och att jag tycker att mina värdföräldrar inte kan ta hand om deras dotter så skall jag bara förklara mig. För det va inte så jag menade. 

1.Jag älskar Erika, nästan lika mycket som min katt. Och alla som känner mig vet hur mycket jag älskar min katt. När folk frågar mig om jag saknar min familj säger jag " jag saknar min katt" såatte. jao!

2. Mina värdföräldrar vet mycket väl hur dom tar hand omderas dotter bara det att vi gör saker på himla annorlunda i sverige och här. Jag har lärt mig på ett sätt och dom på ett. Inget mer med det. 

Och för den som vill veta ska jag nu rabbla upp positiva saker med att vara här.
bebisen, spinat, alla mina nya vänner, kaffe, roligaste pilates gruppen man kan hitta, 15 min in till city, billigare kläder/skor, bussen går hela natten, det regnar mindre, engelskan, när man är ute och aldrig vet hur kvällen skall sluta, bebisskratt, Adam Gallanger (inte för att jag träffat honom men man kan ju drömma) New yorks enkla grid plan, taxi, äta mat ute varje helg, uppleva ny saker, mandelsmör, kaffe, kort bit till bussen, Matilda, får se mer av världen, utsikten, gratis utekvällar, lön varje vecka, finare sedlar, sa jag kaffe? 
Ne nu är jag trött kommer inte på något mer ju..

 

Att vara en Infant au pair.

Posted by Fanny Mattila 2013-02-26 @ 21:41:33

När jag säger till folk att jag är au pair säger dom något i stilen med "soft/skönt/chill" visst om jag hade vart au pair för barn som går i skolan och endast behöver mig ca 4 timmar om dagen ja. Men att vara en infant au pair (för småbarn) är inte en dans på rosor ska ni veta.Minns själv när jag funderade på att välja denna familjen så tänkte jag "hur svårt kan det vara, det enda hon behöver göra är att äta och sova". Men nu vet jag bättre. Att ta hand om en människa som kräver din uppmärksamhet varje vaket ögonblick tar på krafterna.

Hon vill stå, nej nu vill hon sitta, nej krypa, jaha det kunde hon inte, aj aj i huvudet och så gråter hon ja, shh shh, blås blås och så ska man leka, lyfta, hoppa, snurra, nej nu måste jag på toa, sätter henne här lite, nej då skriker hon, tar upp henne, kan man kissa med en bebis i famnen?, lägger i sängen, springer, skynda skynda, nu behöver hon byta blöja, jaha bajs, och så har hon för liten blöja också, bajs i sängen, bajs på kläderna, bajs på mig, fan fan fan, så nu va det fixat, mat hon måste ha mat, såja bebis sitta nu här själv det blir bra, gråt gråt gråt, tar upp henne, aj aj i ryggen, de klarar jag, här bebis nu ska du få mat, jaha där kom maten på mig också, lite i håret, blir nog en dusch idag i alla fall, stängd mun, hårt stängt också där går ingen mat in, sjunger lite, skratt skratt skynda in med skeden och score, jaha nu va hon trött med, somna du själv där såja, nehej det går inte, bära bära bära,gråt, vagga vagga vagga,gråt, sjunga sjunga sjunga, jag svär om jag behöver sjunga de 11 små trollen igen så kastar jag dig i golvet, nejdå det vet du att jag inte gör, såja, nu sover hon, jag springer och äter. Och där lugnade jag mig. Lite så är det. Visst vi har underbara stunder med och det blir bara bättre och bättre ju äldre hon blir. Men sen har vi det andra problemet att ta hand om en bebis som inte är din egna är svårt, någonstans krockar vad man lärt sig, vad man vet och vad man får göra. Jag har min uppfattning om hur man skall ta hand om ett barn, jag har saker jag lärt mig om hur man skall ta hand om ett barn och så har jag två föräldrar som säger hur jag skall ta hand om deras barn. Det funkar bara inte. Det är egentligen inte så mycket att dom säger att jag inte får göra saker, det är mer att mina ideer och tankar inte betyder något för dom. Dom gör vad som är bäst, enklast och bekvämast för dom även om det är enligt mig inte det bästa för Erika. Och det är något av det svåraste som finns, att se MIN lilla bebis som jag tar hand om på ett vis 6 dagar i veckan varje lördag tas om hand om på ett helt annat sätt. På deras sätt. Åh snuttan. 


Nu menar jag inte att detta jobbet är sämre än andra, eller att jag inte gilalr Erika gillar henne jätte mycket lite som min egen men menar bara att när man hör om au pair livet verkar det rätt soft. Men om du är i matchingsprocessen och inte vet med dig att du älskar att ta hand om småbarn och jobbar hårt. Välj för guds skull inte en småbarns familj.
Valentines day & New York

Posted by Fanny Mattila 2013-02-26 @ 05:20:38

Har helt glömt av att berätta om min valentinesday. Jobbade kort dag.
Hade dagen innan bjudit mig själv på ett par DRMartens, det var dags. Sedan begav jag mig till New York för att träffa min date, Matilda såklart. 
Vårsolen lös in i mitt rum och på mina fina skor. 

Det var riktigt skönt och fint ute. 

Tog bussen in till New York.

Matilda och jag köpte frukt och nötter till filmen. Och råkade trängas lite nära times square. 

Sen gick vi på bio. Helt normalt att äta glass på bio här, det gillas!

Vi såg på indentity Thief, den bjöd på en hel del skratt!

Många va rödklädda, hade röda balloger osv. Det va fint. 


Sen vinkade jag av Matilda så gick hon ner till subway och åkte hem. Jag tog bussen hem och nanade. Lite mysig kväll va de allt. 

Tre minuter av bebisskratt.

Posted by Fanny Mattila 2013-02-24 @ 22:13:38


Middag & Tiesto

Posted by Fanny Mattila 2013-02-24 @ 00:40:00

Min dator har fått vila i en vecka pågrund av att hålet där man stoppar i laddaren är.. sönder. Yes lovely. 

Nåväl förra helgen hade jag de bra med bästate Matilda (vad hade jag gjort utan dig?) men började helgen med en lördag på restaurang. 
And let me tell yah, vi va ett bort på fem summan blev ungefär 150 dollar, de andra tjejerna betalade i kasch och jag skulle betala för två på mitt kort. När jag kommer hem på natten ser jag att dom overcharged me, på 100 dollar. Men det va ju trevligt tänkte jag, ringde upp dom påsöndagsmorgon och berättade, dom sa att pengarna skulle vara tillbaks på torsdag. Var dom det? Nej så jag ringde igen och fick då hjälp av en manager på restaurangen som bland annat fick ringa upp servitören vi hade den kvällen för att få allt bekräftat. Visade sig att det bara blivit ett misstag och jag skall få mina pengar om fem dagar. Herre min gud, hade kunnat köpa skor för dom pengarna. 

Dumme servitören som tar mina pengar buh!

I NYC åker vi nästan alltid taxi. Snabbt och bekvämt!

Vi drog till Marquee för lite dunkadunk. 


Tiesto spelade, jag hade ingen aning om vem det var men eftersom att alla tog bilder gjorde jag detsamma. Nu har man sett en av de största DJs spela, gratis dessutom. Det är ju aldrig fel!


4 månader i USA

Posted by Fanny Mattila 2013-02-15 @ 21:38:29

Idag har jag vart här fyra månader. Det är så himla konstigt, vissa känner att allt är perfekt och att detta är det bästa dom någonsin gjort. Jag känner bara njae. Ofta när man träffar folk här och jag säger att jag är ifrån sverige så säger dom alltid:
"how do you like it here?"
"eeehhhhmmmn it's.. fine"
 brukar mitt svar vara. Jag vet inte om det är för att jag inte trivs så bra i min värdfamilj eller om det är för att det är vinter. Men jag kan inte känna wow New York och till och med folk som bor i New York känner så. Nog för att jag alltid haft svårt för att uttryka känslor men, come on. Just nu känner jag att jag lika gärna kan vara Au pair i Sverige. Hade tillfredsställt mig precis lika mycket om inte mer. 

Men för att inte vara allt för negativ så ska jag ta långhelg då det är holiday på måndag. Ska bli så skönt, har ju jobbat på alla röda dagar och holidays sedan jag kom hit. True story, även julafton och nyår. Så nu jävlar!

Här har ni en jätte konstig bild på mig. 
 

Dålig hårdag.

Posted by Fanny Mattila 2013-02-13 @ 01:15:00

" Hey, I just wanted to show you my awesome hairdo I had today. You like it?"


Sockerbit & Tre blondiner

Posted by Fanny Mattila 2013-02-12 @ 17:03:00

Efter jobbet i söndags (Ja, jag jobbar söndagar..) så åkte jag in till New York, möte upp Stina, Johanna och Victor för att ta oss till Sockerbit för lite svenskt godis. Även fast man bara köper en relativt liten påse så går det på minst 100kr.. ehhe. Så värt de eller?

Efter det sa vi adjö till Victor och skulle ta oss till en bio salong. Som vanligt kollar vi kartan ett tag, försöker lista ut hur vi ska ta oss dit tills någon av oss säger.. "Taxi?".  Enklare så. Rätt så billigt med för den delen. 

Filmen vi såg är "John dies at the end" sjukaste filmen på länge, vi kände oss lagom mind fucked efter den och satt på subway och frågade oss själva frågor som, finns vi? är detta en dröm? Hur kan universum aldrig ta slut? Tänk om vi kan gå in en en annan dimension? Ja den gjorde inte mitt liv klarare i alla fall. 

Nu ska jag ta hand om bebis, hon bestämde sig för att bara sova 20 min idag när det tog minst 30 att få henne att somna. "what is life"
Dyrt godis.

Fina Stina.

Och fina Johanna. 

Wacko filmen.


Snöstorm & Semlor

Posted by Fanny Mattila 2013-02-11 @ 17:42:00

I Fredags bestämde jag mig för att åka till Long Island och Matilda samma dag som New York bestämde sig för att bjuda på snöstorm. Detta ledde till att jag stod upp på ett tåg med flåsande främlingar i nacken i över en timme och Matilda fick köra 20km/h eftersom att dom inte har vinterdäck här.. 

Nåväl. På Lördagen vaknade vi upp i ett snötäckt Hunington. Gick på kall promenad, bakade väldigt lyckade semlor och på kvällen åkte vi till Cheescakefactory och åt gottigott. 


Throwback, Februari 2012

Posted by Fanny Mattila 2013-02-08 @ 15:44:19

För ett år sedan åt jag frukost på sängen. Försökte bli blond. Arbetade på dagis i närheten. Hade ångest över vad jag ville göra. Var i ett förhållande. Gosade med min katt. Drack te i rosa och blåa koppar. Och åt svenskt knäckebröd ungefär. 

Nu sitter jag i New Jersey där dom tankar bilarna och fyller kylskåpet med mat inför en..snö storm (?). Är blond. Har sämst lön. Lever för helgerna. Tackar nej till dejter med Amerikanare. Gosar med en bebis ibland. Dricker kaffe. Äter mandelsmör. Och är ofrivilligt vegetarian, där ser man.
walk & birthday cake

Posted by Fanny Mattila 2013-02-08 @ 00:18:00

Förra helgen så hängde Matilda hos mig vilket alltid är kul. På fredagen gick vi ut till Pink elephant, de enda snygga där va the DJ och bartenders såattee.. vi åkte hem tidigt och nana. På lördagen gjorde pannkakor till frukost och begav oss sedan ut på promenad.

Gillar att alla hus här ser nästan helt olika ut. Älskar gå och titta på hus.

Birdy.

Måsteteenbildvarjegångjaggårförbiokej?

Vi köpte present till Liza och begav oss hem till henne. 

Fina fina Matilda

Fel gata men endå..

Hittade rätt för dom hade födelsedags pyntat hehe. 

Jag och atilda kunde inte äta tårtan men ja.. den såg god ut. Jag fick lite kinderchoklad istället vilket var väldigt gott. Tyskar ♥

Av någon anledning fick jag ingen bra bild på fina Liza. Men här är hon, grattis och så.


Pao va glad, en annan au pair som bor i närheten. 

Önskerubrik, En vanlig dag i..

Posted by Fanny Mattila 2013-02-07 @ 00:34:18

New Jersey för mig är inget märkvärdigt. Men eftersom du vill veta så ska jag berätta.

Fredagar och torsdagar kan vara lite annorlunda då charu jobbar hemifrån dom dagarna men de är ingen större skillnad förrutom att jag slutar tidigare. 

Jag vaknar ungefär 07.30 - 08.00 varje dag. Då gör jag kaffe, frukost och förbereder Erikas frukost. 
Eftersom min värdmamma verkar kunna komma och gå som hon vill till jobbet är de inte alltid hon går klockan åtta så har jag tur hinner jag äta frukost i sängen och se lite serier. 


När Charu går så tar jag Erika, byter blöja, matar och sen leker lite. När jag säger leker menar jag då sita på golvet och försöka underhålla henne så got det går. Hon blir uttråkad väldigt lätt vilket leder till gnäll. Klockan tio/elva så är Erika trött, då ska jag få henne att somna. Detta är ingen dans på rosor ska ni veta.

När hon somnar är det dags för mellanmål för mig. Höjdpunkten på dagen (sorgligt) Och så passar jag på att tvätta Erikas tvätt. 
Efter ungefär en halvtimme, en timme eller två timmar om jag har riktigt tur så vaknar hon och då ger jag henne lunch. Grönsakspuree och mjölk. Sen leker vi ett tag eller går ut direkt. 


Det finns inte så mycket att göra med en 7 månader utomhus men de är skön för oss båda att få lite luft (och motion!)
 
Brukar promenera längs med den här utsikten till West New York och tillbaks. Det är bara 4km men tar mig nästan en timme med barnvagn och.. mobil.(hehe bra nanny) Good way to kill time.

När vi kommer in är det oftast dags för mellanmål, beror på när vi gick ut. Då ger jag henne mjölk i gungstolen. Har jag tur sommnar hon och då blir det enkelt för mig att äta lunch. 

Efter det så leker vi eller bråkar beror på hennes humör fram tills Matt kommer hem ungefär 17.30. Då städar jag efter oss och lägger ordning hennes tvätt. Sen slutar jag. 

Är det vardag tränar jag efter jobbet; Måndag, pilates hemma sen går jag på yoga. Tisdag, går jag på pilates. De har blivit en liten rolig pilates grupp och tycker nu mera att de är riktigt kul att gå dit. (positivt med småstäder!)
Onsdag, är det meningen att jag ska träna hemma men har blivit så lat. Hoppas på babysitter jobb innom en snar framtid. Torsdag, pilates hemma sen går jag på yoga. 
Är det fredag så drar jag oftast (äh typ alltid) ut och äter middag med någon kompis/ ut och festar/bio.
Sen va min dag slut och infant au pair livet blir inte mycket mer intressant än så. Är ungefär som en mamma. 
Antar att andra au pairer har det lite mer intressant under dagarna. 

PS, känns som jag inte riktigt kan formulera svenska meningar längre..DS

Erika & the spoon

Posted by Fanny Mattila 2013-02-04 @ 21:35:46


RSS 2.0