Mystic Village , New London.

Posted by Fanny Mattila 2013-04-27 @ 19:12:00

Helgen den 13 april så var jag i Mystic Village vilket ligger i New London. Det var en mysig liten by med många små affärer. 

Som en park med affärer.
och ankor.

Ännu en häxaffär, gick inte in. Synd!
En jeansskjorta jag gillade.

En  jättestor nalle.


Och de hade en skandinaviskaffär. Vilket alltid är kul för oss Skandinavier, tycker faktiskt man kan hitta rätt mycket scneskt och annat runt om i USA men är inte helt säkra på om att dom är medvetna om det haha. 

Ångrar inte en sekund.

Posted by Fanny Mattila 2013-04-25 @ 20:00:31

Väldigt många frågar om jag ska tillbaks till usa eller avbrutit året. Självklart skall jag tillbaks.. någon gång. Men ja jag har också avbrutit året. När jag gjorde detta sa jag från början att jag måste stanna minst ett halvår för då har jag gett det en ärlig chans så det gjorde jag. Men något jag alltid försöker tänka på i mitt liv är att om något gör mig mer ledsen är glad är det ingen idè att försöka mer, så på grund av att jag inte mådde bra av att vara i den familjen åkte jag hem.

Självklart tycker jag fortfarande att om du funderar på att bli au pair bli det för guds skull. På bara 6 månader känns det som att jag hittat mig själv mer, samtidigt som jag kände mig väldigt vilsen ett tag så vet jag nu vad jag vill göra i mit liv och att det inte är jobba med barn. Jag lärde mig också hur mycket jag kan klara av själv om jag bara vill. Hur många vänner man kan få, hur många människor det finns där ute som är precis som jag. Och hur otroligt kul det kan vara att lära känna en hel ny stad och ett helt nytt land. Ångrar inte en sekund, förutom kanske de sekunderna då jag satt i min säng och åt glass.. själv.


Överraskar kompis efter åtta månader.

Posted by Fanny Mattila 2013-04-24 @ 17:16:00


Varför jag inte har bloggat på ett tag är för att
1. min dator har slutat fungera och
2. jag har flugit över hav och är nu hemma i Sverige igen. Hej åhå!

a

ask.fm/fannymattila

Posted by Fanny Mattila 2013-04-19 @ 21:05:32

Nämen hallå va roligt. Var nu tvungen att skaffa Ask.fm. säger sig självt i namnet liksom.(mycket roligare än att skriva ett långt inlägg med frågor och svar)  Här hittar ni mig. Go nuts!

just let it grow sometimes

Posted by Fanny Mattila 2013-04-18 @ 03:49:38

Här är två till bilder på Sally. Vet inte varför men dom känns lite... ihåliga. Tråkiga. Men kan inte sätta fingret på så bjuder på dom ändå och gör som the good old days, lägger in en låt. 

Depth over Distance - Ben Howard


 

Flyga drake.

Posted by Fanny Mattila 2013-04-17 @ 03:27:24

För ganska precis en vecka sedan, så var det flyga drake kväll ner på "the track" vid the waterfront. Lizas värdafamilj var där och det var så fint väder så ja följde med. Är dom inte bara för söta. Mysfamiljen. 


Oväder & café

Posted by Fanny Mattila 2013-04-16 @ 04:16:00

I onsdags åkte jag in till NY för att träffa Melissa. Vi hade tänkt åka upp i top of the rock men vi hade en konstig magkänsla och vädret såg inte jätte bra ut.. 

Våra magkänslor var rätt och man kunde verkligen se ovädret komma med ett stort grått moln. 

Det började blåsa massor och vi bestämde oss för att mysa inne på café Lalo. Vilket ligger uptown.

Söta Melissa som gömmer sig för kameran.

Rätt hade vi om vädret, det började ösregna och strax efter började det oska och blixtra. Mysigt. 
Melissas goda kaka, dom hade glutenfritt där (tips!) Men min kaka var torr och tråkig så blev ingen bild på den.
Godkväll.

svensk sommar.

Posted by Fanny Mattila 2013-04-14 @ 04:42:26

Nämen hej här har det vart tyst som i graven. Så kan det gå när man haft svensk sommar ute i några dagar. Här är lite "mamma blogg bilder" från i tisdags då vi hade minst 28 grader ute. Liza och jag hade picnic med våra småttingar. Här ligger Erika lite chill.

Liza trollunge på promenad. 

Min lilla apa.

De äldre lär det yngre. Alltid bra att kunna hur man räcker ut tungan!

Och Liza tränar armarna me bebisar. Varför inte.

Måndag i New York.

Posted by Fanny Mattila 2013-04-09 @ 04:30:17

Idag hade vi 20+ här vilket var hur underbart som helst. Mindre underbart var det att jag mådde illa hela dagen (och gör fortfarande), skrev ju att jag kände mig svag. Antar att allt inte är som det ska. Inte stoppar det mig dock, efter jobbet åkte jag in till NY för att träffa Melissa. Vi hade tänk att åka upp i top of the rock... men kön var väldigt lång så istället gick vi till en japansk liten restaurang, drack bubbel tea och åt sushi. Efter det for Melissa hem och jag kände som vanligt att jag inte var riktigt klar, är klockan mindre än tio vill jag alltid göra något mer. Jobbigt, hoppade på bussen hem. Bra dag. Söndags strunt & sånt.

Posted by Fanny Mattila 2013-04-08 @ 15:59:03

Ännu en helg som passerat. Denna helgen innehöll som många andra, bio, utgång och söndags strunt. Precis som jag vill ha det. Idag är energinivån ungefär lika hög som... vet inte vad. Låg är den i alla fall men eftersom det är fin fint väder här ska jag se ifall jag och Erika kan ta oss ut för en liten promenad... Eller kanske något stillasittande nu när jag tänker efter. Slänger in två helt opassande bilder då dom både ser kalla ut och inte har nått med texten att göra. Bara för att jag kan.


Vår & Picnic

Posted by Fanny Mattila 2013-04-06 @ 00:52:00

Ni vet när jag skrev att det var vår. Scrath that. NU är det vår. Idag hade jag och Erika och jag en liten picnic, jag satt utan jacka hon utan vinteroverall och så delade vi på en banan och kollade på utsikten. Det var den bra delen av dagen, sen hade hon väldiga problem med att somna imorse vilket ledde till tårar från oss båda. Men det är sånt tråkigt man inte orkar skriva om på bloggen. 

Snuttan, två av hennes tänder börjar sticka fram nu och vad hon gillar att bita på mest är skedar. Grepp vänligt och extra bra om det är banan smak. 

Vår Vår Vår. 
Utsikten dugen den. 

Och imorse, hon däckae när hon var för trött på att vara trött. Också ett sätt. 

Nike & Blommigt

Posted by Fanny Mattila 2013-04-04 @ 15:42:55

Finns ingen chans att jag kan visa allt jag shoppat här under 6 månader men man kan ju alltid försöka. 


Erika, jag & Butterscotch

Posted by Fanny Mattila 2013-04-02 @ 20:47:04

Kommer vara så svårt att lämna denna lilla snuttan. Helt sjukt hur mycket hon växt och utvecklats sedan jag kom hit. Minns första dagen jag såg henne hon var pytteliten, nu står hon, klappar händer och pratar om allt och ingenting på hennes egna språk. Fredag, Lördag & Söndag.

Posted by Fanny Mattila 2013-04-02 @ 05:08:00

Glömde helt av att jag faktiskt tog några få bilder i helgen. Skärpan var helt off men det var soligt och en fin helg så cheers for that. 

I fredags träffade jag fina Melissa för första gången, det är en tjej jag lärt känna genom instagram. Vi tog oss till St. Marks för svettig yoga och annat mys, let's see. 
Soligt och fint.

Sen mötte vi upp Matilda också, åt lite lunch på en underbar restaurang.


Efter det drog vi till pinkberry, jo man måste ju testa frosen yogurt in america. Vilket inte alls är yoghurt, det är glass. Fattar inget. Gott var det!

På kvällen såg Matilda och jag the host, den var bra för de som är nyfikna. På lördag blev det slappa tills jag helt plötsligt fick för mig för att fara hem och fixa mig inför utgång på 1 timma.. Alltid lika trevligt. Söndag blev det jobb och lite påskhäng hemma hos Charus vänner. Helt klart godkänd helg. Kan du visa hur du redigerar dina bilder?

Posted by Fanny Mattila 2013-04-01 @ 23:41:17När jag hade min förra blogg så blev jag så trött på att alla frågade hur jag redigerade mina bilder så att jag berättade det. Men det dög inte så vad gjorde jag då, jo jag visade bilder på ungefär exakt hur jag redigerar men det dög inte heller. Vad. gjorde. jag. då. jo jag gjorden en video. En heeeeeeeeeeeeel video där jag visade ungefär exakt hur jag redigerade mina bilder. Men suprice suprice det dög inte. 
Så svaret är NEJ jag tänker inte berätta för er hur jag redigerar mina bilder. Har gjort det och det kommer inte att hända igen. Ain't gonna happen. Finns ju egentligen ingenting jag får ut av det och varför hade jag velat att era bilder såg ut som mina ändå. Låter konstigt. opersonligt och frankly väldigt tråkigt. 

Men jag tänker berätta det här, köp, ladda ner eller stjäl ( vad som känns bäst för er) photoshop. Släng in en bild och testa alla freaking funktioner som finns. Go nuts, sitt en hel dag om det behövs, ett eller tre år kanske. Sen om ni av någon anledningn inte kan få till en bild ni gillar så kanske men bara kanske jag kan hjälpa er. Om det inte hjälper så är det dags att inse faktum, det där med redigering kanske inte är din grej. Go au naturel. Hoppas jag inte lät allt för...arg i detta inlägg. Blir ju bara så trött, inte var det någon som visade mig hur man redigerar jag lärde mig själv.

RSS 2.0