upplevt & överlevt

Posted by Fanny Mattila 2012-10-31 @ 22:24:31

Har upplevt och överlevt min första Amerikanska storm. Ungefär hela lördag och söndag var affärerna mest en enda lång kö.  Ficklampor, ljus, mat, batterier, VATTEN osv sålde som smör. Alla fyllde hemmen med mat, la viktiga saker i påsar, packade emergency bags, fyllde badkaren med vatten stängde alla fönster och dörrar.. sen väntade. Stormen skulle koma vid fem och redan på dagen var flera ställen översvämmade. Jag var inte det minsta orolig, kände på mig att vi skulle klara oss bra. Vilket vi gjorde. Strömmen gick på kvällen och sen somnade jag. Vaknade kall som bara den.

Vi har fortfarande ingen ström men hänger på cafer och just nu hos några av min värdfamiljs vänner allt för att få lite värmen och internet (då dom jobbar genom datorerna) Jag har jobbat ända sedan söndag så har inte få gå ut och ta några bilder (as besviken!) Men har hört att New York och stora delar av New Jersey är illa däran. Som tur va har bara några träd vält osv här i Weehawken. Men här nedan är några bilder över NY/NJ. Vi hade verkligen tur. 

Men nu vet ni att jag lever i alla fall.
Hurricane Sandy & Kaffe

Posted by Fanny Mattila 2012-10-29 @ 13:46:00

Idag vaknade jag upp huttrandes med tröjan bak och fram. Det är idag super stormen Sandy ska komma och det känns verkligen. Det är säkert tio grader, regnar och blåser onödigt mycket.  (Och den är inte ens här än) Jag bor i Hudson County som ligger illa till men som tur va i den delen som inte behöver evakuera.(på en kulle) Dom som bor närmre vattnet har det dock värre.. Det är tydligen den värsta stormen på länge, "Sandy is now the second largest Atlantic tropical cyclone since 1988, behind 2001's Olga"

Sitter här med extra sockar, stickad tröja, kaffe och allt som hör till. Hoppas vi inte får strömavbrott bara.  

Min värdfamilj har i alla fall förberett med mat, ficklampor och sällskapsspel. Jag förberedde med att färga ögonbrynen, duscha och äta glass. Alla gör det olika.


Forever 21

Posted by Fanny Mattila 2012-10-29 @ 03:49:00

Som jag skrev shoppade jag lite på forever 21 igår. Svårt att se här men det blev ett par jätte fina byxor, två söta tröjor och en liten basker. Tror det kommer passa ännu bättre till mitt korta hår, som jag antagligen kommer klippa! 

Åh vill shoppa mer nu nu nu. Men all transportion är avstängd nu fram till tisdag eller onsdag pga stormen Sandy så det får vänta till helgen. Nu blir det vampire diaries mmmm. 


NY & Lights

Posted by Fanny Mattila 2012-10-28 @ 20:12:00

I Fredags tog jag bussen (för första gången!) In till NY. Det är några slags svarta bussar så det står inte vart dom går utan man säger bara next stop och hoppar av eller så hoppar man av vid ett röd ljus om man är snabb. 

I alla fall åka in till NY för att träffa en väldigt snäll tjej Giulia från Venezuela, vi satte oss på en mexikansk restaurang och åt gott. Efter det vandrade vi runt i NY lite bland annat i Times square. 
Min värpappa frågade mig:

HD - "How did you like Times square?"
Jag - "njaaaeee, nothing special"

Haha för ärligt talat, det är bara en massa lampor och grejer. Nåväl!
Sedan sov vi hos hennes kompis som tydligen bodde bara några km från mig, och dagen efter var det meningen att Giulia skulle lära mig allt om NY men hennes HM sa att hon va tvungen att komma hem på gund av stormen som ska komma hit... Jag bestämde mig i ala fall för att titta in i Forever 21 och där vandrade jag i säkert fyra timmar. Så det går när affären har så många vånigar (tre/fyra) fulla med kläder!

 

Önskerubrik, Det finaste djuret jag vet...

Posted by Fanny Mattila 2012-10-28 @ 00:23:26

Är alla gånger katter. Åh vad jag gillar katter.
Jag ska aldrig leva utan katt (möjligtvis detta året) men efter det, aldrig igen. Dessert & Wine

Posted by Fanny Mattila 2012-10-26 @ 02:47:01Nu börjar det hända lite saker. Imorgon är jag ledig så då ska jag och en annan au pair Josefin åka till Garden state plaza. Det är ett stooort shopping center här i NJ. Ifall jag hittar någon halloween dräkt ska jag kanske på fest med en annan au pair Giulia. Men ska bli så skönt att shoppa, mina kläder är slut!

På lördag är jag också Ledig så då ska jag in till NY med Giulia och så ska hon lära mig ALLT om NY(hon är inne på sitt andra år) Jag ska också köpa en iphone. Ifall jag vågar.

Just nu sitter jag och väntar på middag, efter det ska några gäster komma hit på dessert & Wine. 


Det här är Highwood Avenue. Ska gå runt i kvarteter och ta lite bilder på allt Halloween pynt någon dag.

Line Linnea

Posted by Fanny Mattila 2012-10-25 @ 15:25:11


Bjuder på lite bilder på Line som vi tog innan jag åkte, nu ska jag dricka upp mitt kaffe och återgå till bebis. Vi ska ha en liten pratstund hon och jag. 

 
 
 
 

Önskerubrik, Min första breakup...

Posted by Fanny Mattila 2012-10-25 @ 00:30:13

Som jag minns måste vart när jag gjorde slut med min "pojkvän" på sms när jag gick i sexan. Harsh world. 

Dock va min första riktiga breakup detta året. Någon gång i mars. Det var samma dag som jag hade piercat mig och om jag ska vara ärlig gjorde piercingen ondare än breakupen den natten. Men inte ens piercingen stog ut med mig mer än fyra månader. Antar att ibland är det bara inte meant to be.


Jobb & Tankar

Posted by Fanny Mattila 2012-10-24 @ 04:45:32

Idag precis som igår har jag jobbat ensam hemma, det kommer jag bara göra två dagar i veckan (attans!!) gillar att vara den enda i huset med Erika, det är skönt. Plus att jag kan städa lite.

Idag har mina tankar gått i mobilväg, måste nämligen köpa en ny då min är söndrig och har velat köpa en iphone länge så funderar på det. Ska bara lösa hur man köper amerikanskt kontaktkort och hur man säger det.. Har pratar med en tjej från venezuela på fb och hon är inne på sittt andra år som au pair så henne ska jag nog träffa i NY på lördag och så ska hon hjälpa mig. 

Min HD Matt visade mig vart man tar bussen in till NY och berättade hur man betalar osv så det ska (NOG!) gå bra. Längtar tills jag köpt iphone och har googlemaps som leder vägen.. överallt. 

Eftersom att Erikas blöjor va slut (trodde vi!) så skulle Matt åka och köpa det. Jag skulle bara "hålla koll" på Erika (eftersom att jag slutat jobba nu) och så fort han går så har hon fixat en bajsblöja till mig och sedan börjar galskrika av trötthet. Stuttsade runt i hela huset (hon somnar lättast så) och blev jätte svettig då man blir varm av bebisar och av att röra sig... Men nu sover hon och Matt är hemma igen men självklart ska de hända när han "bara ska dra och köpa blöjor lite snabbt". Nåväl det som är så roligt med att jobba med barn, man vet aldrig vad som ska hända här näst! 

Japp där fick ni massa text idag igen, plötsligt händer det. 

"Men jag kommer att vara lite starkare"

Posted by Fanny Mattila 2012-10-23 @ 04:42:51

 
Idag känns det bra, som att allt kommer att bli a-okay!

Jag var hemma helt själv med Erika idag, hon är lite förkyld så hon åt och sov mest men vi sjung också lite svenska sånger och hon pratade/sjung med massa. Så himla underbart söt. Kan lägga ut en video!

Eftersom att min familj (Tydligen!!) har en städerska eller liknande så har dom sagt att jag inte behöver städa men idag städade jag lite i smyg. Torkade av köksskåpen, hela spisen/ugnen osv. Åh det va så kul. (jag vet jag är störd!)
Fick lite städning gjort i mitt rum också då jag hade massa hundhår över hela golvet så det va skönt men nu har Butterscotch placerat sig precis vid min säng så känner på mig att jag kommer få städa igen inom en snar framtid...

Sen vid kanske sju drog jag och Matt min HD (host dad) till gymmet och det va så skönt att få träna, har inte gjort det på säkert över två veckor så det va verkligen dags. Efter det blev det middag i vanlig ordning INTE tidigare än klockan nio.. (vem äter så sent?)

Fattar ni hur konstigt jag äter nu eller? Har gått från att äta nästan inga kolhydrater, äta var tredje timme, äta massa fil, dricka proteinshakes. Till äta bröd til frukost, ris till middag varje dag, äta lite då och då, ingen fil, inga proteinshakes, plus vegetarian. Allt på bara en vecka.. Well well. 

Jag överlever. 

For it's my thoughts that bind me here

Posted by Fanny Mattila 2012-10-22 @ 22:35:00

Åh min fina vän Madeleine och Maja hade spelat in när dom sjunger och jag tyckte det va så himla fint. Lyssnat flera gånger om!Önskerubrik, Mitt första förhållande...

Posted by Fanny Mattila 2012-10-22 @ 02:23:54

Varade i ca 4 månader och var precis allt som jag trodde ett förhållande skulle vara fast kortare. Träffade en kille ute, träffade honom över fika, träffades ännu mer, träffades massa, blev tillsammans, va tillsammans, skrattade, pussades, åt mat, såg film, slutade skratta, träffades mer sällan, slutade träffas, gjorde slut. Bridges & Birds

Posted by Fanny Mattila 2012-10-21 @ 21:54:33


Igår satte vi oss i bilden för en liten tour genom New York. Pappan körde, mamman va guide,  bebis, jag och mormor satt där bak. Åh jag vill så gärna upptäcka staden, nu nu nu men vågar inte ta bussen in dit själv. Kommer gå vilse!

Annars ifall någon bor i NY/NJ så vill jag gärna träffas, är as sugen på att shoppa!

Idag åkte mormor tillbaks till Indien,
kommer sakna henne. Det va hon som fick mig att känna mig ens lite välkommen här. Hon lärde mig allt jag ska kunna om Erika och hon är den som känner mig bäst här efter en vecka. Så det va sorgligt att hon åkte. Men hoppas jag samtidigt kommer närmre mamman och pappan. Annars vet jag inte hur jag ska klara ett år här!
Snuttan

Posted by Fanny Mattila 2012-10-20 @ 22:49:47


Dagarna här är väldigt upp och ner, ibland mår jag dåligt ibland bra. Men denna snuttan gör det lite bättre, hennes leende smittar av sig alldeles för mycket och hennes kalaspuffeögon är jätte söta!

Önskerubrik, Min bästa vän...

Posted by Fanny Mattila 2012-10-20 @ 03:29:56

Är den personen jag kännt längst, som vet allt om mig och upplevt ungefär allt med mig. 

Frågade min syster häromveckan hur hon vet att Kerstin är hennes bästa vän. Jag minns inte ens vad svaret var men jag finns att jag sa "men då är nog Johanna min bästa vän" 

För det måste hon väl vara? Vi har gjort allt ihop, vi vet allt om varandra och vi är varandras motsatser men passar endå ihop som lego. 

Johanna och jag längst bak, Line och Emma (våra syskon) längst fram.

Flygplats & Kakor

Posted by Fanny Mattila 2012-10-19 @ 15:35:59

Jag har lite tid nu på morgonkvisten då familjen verkar sova. Så nu ska jag lägga upp lite bilder och även försöka svara på lite kommentarer. 

Först flög jag från Landvetter flygplats till Frankfurt. På Landvetter mötte jag upp flera andra söta au pairer och de visade sig att en av dom skulle bo i NY, Yey!

Frankfurts flygplats var såå stor! Jag var bara på övervåningen och bara där kunde man gå säkert över 10km, bra för mig som hade 4 timmar att döda. 
 
Min mobil ramlade ner på marken och någon trampade på den. Men har nu efter några dagar vant mig vid sprickorna, ser inte ens att dom är där!
Väl "hemma" så hade dom gjort en liten välkommen hit låda med snacks och smycken. Sött!

Det här är Butterscotch, hon hårar ner en hel del och jag har lärt mig att det bästa är att skippa strumporna. 

Jag har tagit med mig eget te, men med det vattnet dom har här lyckas även det smaka konstigt. 

Dom har köpt glutenfria kakor.(kommer bli helt rund och go om magen igen, corretion är helt rund och go om magen igen.)I'm an Au pair

Posted by Fanny Mattila 2012-10-19 @ 01:03:00

Förstår att många av er som är nya på min blogg inte förstår vad jag gör i USA.
Jag åkte hit för att jobba som Au pair för en söt 3 månaders bebis. 

Än så länge vet jag inte vad jag känner. Igår grät jag och idag har jag mest vart glad.
Skall skriva mer och lägga upp bilder när jag orkar. Här har ni en video så länge. New York

Posted by Fanny Mattila 2012-10-17 @ 04:06:43Tänkte bara säga hej, jag lever och här är några bilder på utsikten som är ungefär ett block away från där jag bor. 

Har en himla jetlag och har velat sova sedan vi åt middag. Så nu ska jag sova godnatt. Nu flyttar jag till USA!

Posted by Fanny Mattila 2012-10-15 @ 06:00:00


Imorgon flyttar jag.

Posted by Fanny Mattila 2012-10-14 @ 22:27:32

Kan inte fatta att jag om några timmar faktiskt tar mitt pick & pack och flyttar till USA. Jag vet inte ens vad jag egentligen känner över det är, vet egentligen inte ens varför jag bestämde mig för att göra det. Men ibland är det bäst att bara göra och inte tänka. Inte för att det är något jag är van vid, jag är van vid att tänka och inte göra.

Men det blir bra detta, eller hur? Jag hoppas det. Hur dåligt kan det bli, jag menar i jämförelse. 
Jag bor i ett land där det regnar ca 300 dagar om året, inte nog med det bor jag ute i skogen med 2 km till närmsta affär vilket är en ”Handlarn” - utgångsdatum 1999. Busschaufförer kör mot rött, det ligger väskor bredvid varje person på varje säte. Jag jobbar ca två dagar om månaden med dagisfröknar som arbetat där sedan 93, jag vet för jag får alltid höra "gick inte du här när du var liten" "mjo, dags att byta arbetsplats kanske?".
Rynkiga och bittra tar dom sig igenom dagarna på ett dagis som inte uppdaterat sina matbord på tjugo år.  Jag tränar i mitt gamla rum eftersom att gymkort kostar mer än vad jag tjänar och jag går samma promenader i samma skor som jag gick i när jag var femton. 

Ja, men det blir bra det här. 

Mitt rum igår...

Diplom & Tavla

Posted by Fanny Mattila 2012-10-14 @ 10:18:19

När jag äntligen gjort klart preprepen så fick jag ett .. diplom (?) Ja det va de. Nåväl. 
Bestämde mig för att rita av Erika (min hostbebis) och ge den teckningen till min hostfamily. Är som vanligt inte helt säker på den men ramade in den tillslut ändå. Så here you go!

Höstsol, tekväll & vänner.

Posted by Fanny Mattila 2012-10-13 @ 21:41:00

Denna veckan har vart hemsk. Det har vart sol ute hela veckan och jag har bara suttit vid datorn och gjort preprep varje timme av varje dag. Men nu är jag klar, har haft tekväll med vänner och även ätit god middag med familjen. Så har i alla fall lite bilder att bjuda på. 

Åh kan inte fatta att jag åker på måndag. Shit!


Önskerubrik, Varför jag bloggar...

Posted by Fanny Mattila 2012-10-11 @ 19:05:02

Varför jag bloggar är en stor fråga. Det är inte för att visa upp mina grymma skrivkunskaper och hur duktig jag är på att stava. Det vet vi. Det är inte för att jag vill bli något genom det. Har inte engagemanget. Det är absolut inte för att jag tycker det är superduper roligt. Så varför?

Jag tror att jag började med det för att jag ville synas, jag ville att mina bilder skulle synas och när jag fick lite uppmärksamhet ville jag synas mer. Men när jag väl fick krav och läsare ville läsa/se något speciellt av mig då blev det tråkigt. Då va det inte längre jag som bestämde utan det va läsarna. "Hur redigerar du?" "Ge mig fototips" "Säg hur du gör" "Visa exakt hur du tar ett fotografi och exakt hur du redigerar så mina bilder kan bli exakt likadana"
- Men neeeeeeeeeeeeeeeej, jag vill inte. Lös det själv. 
Så kände jag. För vad vet jag egentligen? jag bara går på känsla och har du inte känsla, vad finns det egentligen för intresse i att fotografera då?

Så jag slutade mer eller mindre blogga. Sen startade jag den här bloggen, mest för att min familj och mina vänner ska kunna se vad jag gör i USA. Men samtidigt kan jag inte hålla mig från att visa mina bilder, eftersom att de var det jag i grund och botten startade en blogg för att göra. 
Mitt första inlägg på min blogg, 2009. 

Flygbiljett, äntligen!

Posted by Fanny Mattila 2012-10-11 @ 10:46:39

Nu har jag äntligen fått min flygbiljett och nervösiteten kom som ett brev på posten. Hur ska jag hinna klart med preprepen samtidigt som jag packar städar, tvättar osv osv. Träning kommer inte på frågan!

I alla fall. Ska ta flyget från Göteborg till Frankfurt klockan 7AM sen vidare till New Jersey, så himla läskigt.. Läskit att vara på en stor flygplats själv. Inte veta hur det kommer se ut och att inte veta om jag kommer hitta. Visst man kan bara fråga men jag gillar att veta i förväg och ha kontroll.. 

Citerar Margot i "take this waltz"
 "I'm afraid of wondering if I'll miss it. I don't like being in between things. I'm afraid of being afraid."

Nu måste jag åter gå till preprepen, har bara ca 22h kvar!

48 timmar av...

Posted by Fanny Mattila 2012-10-10 @ 18:14:00

 


Men jag kagar inte.

Blåbärslycka & Dollars

Posted by Fanny Mattila 2012-10-10 @ 11:01:17

Här är några saker som jag införskaffa på senaste.

Blåbärs-te
, väger ingenting att ta med sig och jag älskar te.
Vanilj duschkräm, hade presentkort på nelly och den luktar så himla himla gott.
Cover all mix, dom har inte make up store i USA (vad jag vet?) och jag har påsar under ögonen.
Urbanears, fick jag i födelsedags present.. Bytte bara färg lite hihi.
Dollars, behöver jag ens förklara?Önskerubrik, 10 saker ni inte visste om mig..

Posted by Fanny Mattila 2012-10-09 @ 21:45:00

För det första vet jag inte vad ni vet om mig och för det andra är jag ingen jätte spännande person but here you go. 

1.
Jag gillar inte att ha på mig strumpor. Kan verkligen inte sova med strumpor, även när jag åkte till stockholm och sov på bussen så va jag barfota. MEN jag gillar inte fötter..

2. Jag slutför sällan saker, har jätte många outlästa böcker, ofärdiga teckningar och andra påbörjade projekt.

3. Jag äger inget klädesplagg över 500kr

4. Jag älskar kaffesmak. Inte nödvändigtvis så att jag älskar kaffe, men kaffesmak på tjaa godis, glass & you name it! 

5. Jag dricker aldrig öl. Inte ens om jag så blir bjuden. 

6.  Om jag somnar på dagen/eftermiddagen (helt enkelt inte på kvällen) så vaknar jag jätte sur och irriterad på.. allt!

7. Jag tycker om söndagar. Söndagsvila, söndags film, söndags glass och den krypande känslan av ångest blandat med förväntansfullhet. Helt knäppt. 

8. Jag har aldrig rökt en cigarett, inte ens testat. 

9. Jag har fräknar på rumpan. 

10.  Jag har aldrig sagt 'jag älskar dig' till min familj/mina vänner. Vet egentligen inte hur de känns att älska någon. Men jag antar att jag gör det. För de måste man ju?

 
 

Pre-Prep

Posted by Fanny Mattila 2012-10-09 @ 16:13:00

Eftersom att jag åker med Au pair foundation som är en mindre organisation måste jag göra min förberedelsekurs på internet. Yay or nay you might wonder. NAY!

Kan berätta ungefär hur det går till. Först har jag flera olika (låt oss kalla dom) kapitel jag skall klara av och i varje kapitel finns det små rubriker jag skall klara av. (alla ska bli gröna) Se bild nedan.

Jag har snart klarat av ett kapitel (Safe and healthy enviroment) och det har tagit mig kanske fyra timmar då varje rubrik är minst en timme.

Hur kan det ta en timme kanske ni undrar då?
Jo för att det är så att i varje rubrik finns det fler under-rubriker och till sist ett test. Man kan inte göra testet förens man gjort varje under-rubrik. Det kan se ut ungefär så här.Och i varje under rubrik får man lära sig ungefär allt men redan vet. Då kanske ni tänker men tryck bara nästa då så går det fortare. Ja det hade jag gjort om det inte var så att dom att satt in en röst som skall läsa upp ALLT. Denna rösten känns lite som en manlig version av
detta (när man trycker på den lilla 'listen' knappen åt höger) okej det går lite snabbare men han läser inte i min takt om man säger så.


Sen tror jag att man varken ska ha gått i skolan, jobbat på dagis eller ha något sunt förnuft what so ever för att inte bli uttråkad av denna information.

Söndags söndag.

Posted by Fanny Mattila 2012-10-08 @ 18:32:41Här är min söndag i bilder. Gjorde ungefär ingenting. Vilodagen. Ritade, gosade med Leo, åt indiskt & gick på promenad. 

Önskerubrik

Posted by Fanny Mattila 2012-10-07 @ 12:57:00

Har sett att många bloggar gör de såkallade "önskerubrik" så jag tänkte varför inte. 
Ni kommenterar alltså några rubriker som ni hade velat att jag bloggade om och så får jag se vilka jag väljer.  Det kan vara allt möjligt så som, "Jag har tänk på.." "Min störta rädsla är..."  eller vad ni vill. Låter inte det kul?


Instagrambilder.
 

Trevlig lördag

Posted by Fanny Mattila 2012-10-06 @ 20:39:55

Idag har jag sprungit 7km. Kände mig duktig. Nu har jag migrän. Känner mig förlamad i ena sidan av ansiktet. Vägrar sova. Här är tre sommar bilder. Trevlig Lördag!

Amerikanska Ambassaden

Posted by Fanny Mattila 2012-10-04 @ 11:22:00

Eftersom att jag tycker om att veta vad som komma skall och kan tänka mig att andra gör det också så tänkte jag skriva lite om ambassaden besöket för er andra som ska dit eller bara är intresserade av att läsa. 

I tisdags kväll tog jag som sagt bussen till Stockholm för mitt ambassaden besök. Jag var nervös att jag inte skulle hitta, jag var nervös att jag inte skulle ha med mig alla papper, jag var nervös helt enkelt. Men allt gick bra och det enda jag glömde var min bok vilket gjorde bussresorna tråkigare. 

Så efter sju timmar på en buss bestående av mest sömn i konstiga positioner så steg jag av på Stockholms bussterminal. För Johanna var det kväll så vi pratade i telefon (genom viber) tanken var att hon skulle hjälpa mig att hitta busshållplatsen men det gjorde jag direkt. Skönt! 

Köpte en kaffe och sedan åkte jag till ambassaden. Jag var där ca en timma innan min tid 07:30 och det var endast en kille före mig så det va skönt. Vi fick vänta där ute ett tag (ca en timme) och efter ca 30 min började fler och fler komma för att köa. Efter ett tag började dom släppa in oss och jag har fått höra att det är läskigt på ambassaden men jag tyckte det va rätt trevligt. Först fick jag visa undersidan av mina skor, phuu tur att jag tagit bort bomben jag hade där.. (eller?) Sen får man ta av sig sina ytterkläder/väskor och allt som är i metall i en låda. Vakten där sa att jag hade en fin klocka och va allmänt trevlig hehe. Sen ska man lägga all sin elektronik i en låda och så åker de igenom röntgen så som på flygplatsen. Den andra vakten där skämtade och skrattade och sa förlåt för att han skrattade åt den första vakten skämt. (inte alls läskiga!) I alla fall så fick jag en liten bricka med ett nummer på (som man skall ha för att få sin elektronik tillbaks sedan) min jacka och väskan tillbaks. Sedan går man in och där får man ta en nummerlapp, jag hade bara en person före mig som sagt så fick gå upp till en liten lucka direkt där jag fick ge mina papper/foto/pass till en kvinna. Hon tog det hon behövde och gav resten till mig och sedan är det bara att vänta vänta vänta. Efter ett bra tag (god knows what they have done..) så gick jag fram till en ny lucka där en trevlig man satt och där tog dom mina fingeravtryck. Efter ett ännu längre tag, kanske en timme så får jag gå upp till en ny lucka där en kvinna sitter och frågar mig lite frågor. Så som vad jag ska göra i USA, vart jag ska bo och ifall jag vart i USA förut. Check, check, check. Jag får tillbaks de papper jag behöver sen kan jag gå. Klart! 

Sen gick min buss tillbaks till Göteborg klockan fyra så det va bara att lära känna Stockholm. 
Jag och google maps hittade tillslut till urbanoutfitters och det är hiimlen alltså. Ville ha ungefär allt. 

Klockan ett kändes det som att jag hade vart med om världens längsta dag och mer än hälften av Stockholm hade inte ens börjat sin dag än. Så jag satte mig och väntade på bussen i två timmar. För att sedan åka buss i sju. Igen. 

Det kan inte vara bra för hälsan att åka buss i 14 timmar på ett dygn för nu känner jag mer förkyld.

Stockholm

Posted by Fanny Mattila 2012-10-03 @ 13:49:14

Förberedelser

Posted by Fanny Mattila 2012-10-02 @ 10:06:33

Igår fick jag gjort mycket på au pair fronten. Åkte in till staden och först ut stog Nordea, betalde visumavgiften och fick ett originalkvitto. Gick sedan vidare till skatteverket och hämtade ut mitt personbevis som va gratis (kanske första au pair grejen som va gratis!) Köpte present er till min värdfamilj också.
Sen när jag satt på spårvagnen påväg att fixa mitt internationella körkort så kommer jag på att jag glömt mitt foto... så hoppade av spårvagnen i alla hast och glömde mitt paraply.Attans!
Ringde mamma som va snäll nog att hämta upp mig så fick jag åka hem och hämta fotot sedan tillbaks till gamlestaden igen. Motormännen va de konstigaste på länge. Ett litet rum som är öppet en dag i veckan med två små tanter som anställda. Tyst och kallt. Skall tillbaks nästa måndag och hämta det. Jippie!

Ikväll åker jag till stockholm för ambassaden besöket imorgon.. nervös. 

HÄR ÄR EN LITEN CHECKLISTA

- Visumansökan *
- Ta foton till visum & internationellt körkort *
- Beställa internationellt körkort*
- Betala visumavgift, få kvitto*
- Ringa skatteverket och få Personbevis 120 - alla relationer * KL
- Betala programavgift & försäkring till sts*

Ha med till ambasaden
1. DS-160 "Confirmation page"*
2. DS- 2019 och SEVIS *
3. Pass*
4. Kuvert med "skicka direkt"-fraktsedel på*
5. Kvitto på betald visumavgift*
6. Personbevis 120- alla relationer*
7. Extra framkallat foto*
8. Proof of founds*


RSS 2.0