Morgonmys

Posted by Fanny Mattila 2012-11-29 @ 23:30:12

Imorgon fyller Erika 5 månader och hon har börjar skratta mycket mer än innan. Sötinöti.vidvide


Aladdin & New York

Posted by Fanny Mattila 2012-11-27 @ 17:18:00

Idag lyssnade jag på Aladdin sånger och matade Erika på samma gång. Fick någon konstig lycko känsla eller något. Så nu letar jag febrilt efter en sida där man kan se Aladdin online. Egentligen ska Erika inte se på tv för att barn kan utveckla adhd då... Ja ni ser ju hur alla 90'tals barn blev. Nåväl. Det regnar och jag vill se på film, lite adhd kan väl inte skada. (skoja jag kollade när hon sov)Hittade två bilder som jag redigerade när vi hade strömavbrott. Två bilder från min första vecka i ew York. 

Frågor & Svar Au pair; Alltmöjligt!

Posted by Fanny Mattila 2012-11-27 @ 00:38:00

Måste man vara duktig på engelska för att kunna åka som Au Pair? Hur är din engelska har den utvecklats på något sätt?
Självklart är det bra om man förstår engelska och kan uttrycka sig någorlunda bra. Men samtidigt är det många många au pairer som åker hit för att lära sig engelska. Du behöver inte oroa dig, de felsta från Sverige har väldigt mycket bättre engelska än andra länder. 
Jag tror att min Engeska utvecklas lite mer varje dag, jag börjar få ett bättre flow när jag pratar och framför allt om någon pratar med mig och jag inte hinner tänka innan jag svarar. Det är då det blir som bäst haha.

 
Har du någon gång ångrat att du åkte som au pair till USA? 
Nej inte det minsta. 


Vilket är det bästa stället som du har shoppat på i New York? :)
Just nu måste jag säga SOHO men har sett långt ifrån allt. 


Har du någon bästa kompis i USA? 
Nej. Jag har ju bara vart här en månad och hinner bara träffa folk på helgen men självklart finns det personer jag umgåtts med mer och känner att jag klickat bättre med. 

Sally, en tjej från Tysklan.

Trivs du bra i din "nya" familj? 
Nu trivs jag!

Vad saknar du allra mest med Sverige (inte nån person)? :)
Min katt, men det kanske räknas som person. Annars mitt täcke och min garderob och att äta middag klockan fem.

Är du nöjd med ditt val New York? Eller hade du hellre velat åka nån annanstans i USA? 
De var ju inte riktigt stället jag "valde" då man väljer efter familj inte ställe. Men ja, jag känner att det är likt Sverige i vädret så jag känner mig hemma men samtidigt är det en stor stor stad med många möjligheter och mycket att se.

känns det bra att vara aupair eller hade du hellre velat ha ett vanligt jobb i USA? 
Det känns bra, ibland är det jobbigt att vara med en bebis hela dagarna men för det mesta trivs jag med jobbet. Gör sådant jag gillar, promenerar, städar, tvättar, äter och såklart är med barn. 


Vad äter ni för mat där? 
För det mesta äter vi indisk vegansk mat. Men vi beställer ofta mat också, då kan det bli kinamat, grekiskt, mexikanskt osv osv. Jag har testat ny mat nästan varje dag sedan jag kom hit och tycker det är jätte kul. I början smakade allt blä men nu smakar det bra. (saknar dock mina frukostar som f*n)

Hur är din värdfamilj?
Dom är väldigt passionerade personer och då menar jag inte i varandra utan i intressen. Dom brinner för mycket så som musik, resor, choklad osv. Väldigt smarta och vill att deras dotter ska ha utvecklande leksaker, inte bara dockor. Mamman är vegetarian, pappan vegan. Full fart hela tiden, sällan en lugn stund. Väldigt snälla människor som till exempel skänkte bort kläder och annat efter hurricane Sandy. Kristna. Erika är en väldigt glad bebis, det första man får se på morgonen är hennes leende. 

Vad jobbar dina värdföräldrar med?
Charu är journalist och skriver om resor och skönhet. 
Här är hennes blogg.
Matt är royal manager inom Bibel society. (Ett företag?)

Du verkar inte komma riktigt överens med din värdmamma. Är hon otrevlig eller hur står det till egentligen? Det verkar inte riktigt som att du känner dig så välkommen. Jag hoppas att du känner att du trivs bättre snart iallafall, det är du värd!
Åh det är inte så att vi inte kommer överens, men hon är faktiskt min chef och att bo med sin chef kan vara lite frustrerande ibland. Sen så är hon en person som alltid har många bollar i luften och sällan har en lugn stund över och ibland känns det som hon förväntar sig att jag ska vara likadan. Men annars är hon en väldigt smart, snäll och caring person. Så jag ska inte klaga. 

 Har funderat lite över din hostmum, du verkar ju relativt glad över att hon inte var hemma så jag undrar naturligtvis hur eran relation ser ut? Bråkar ni?
Som jag skrev innan, vi bråkar verkligen inte! Hon är bar inte lika bra som min riktiga mamma hihi.

En annan fråga är - hur är maten? Saknar du de svenska köttbullarna och lingonen? Haha.

Saknar att varje vecka plocka i vad jag vill i vagnen och varje dag ha allt hemma. Saknar att äta tor frukost osv. Men annars saknar jag inte riktigt den "svenska maten".

Har du kommit in i engelskan än? & tänker du på engelska? :)
Jo då det har jag, ibland kommer jag inte på vissa ord men det gör jag inte alltid på svenska heller haha. Jag tänker i båda, men jag har faktiskt kommit på mig själv med att tänka på Engelska så en dag pratade jag svenska en hel dag och en mening kunde låta ungefär såhär. "Yeah right, borde vi ta den typ or borde vi ta the other subway" 


Vad är det bästa/sämsta med att vara au pair i new york?
Det bästa är nog att jag får uppleva allt det här, att resa iväg och lära sig nya saker helatiden.

Det sämsta är nog lönen, och att man bor med sin chef. 


Hur länge ska du stanna?
Jag ska stanna ett år. Man kan avbryta året men det är självklart inget jag har som mål. Man kan också förlänga sitt år men det återstår att se.

 Har du någon pojkvän ? i så fall bor han i sverige ? saknar du inte dom där hemma ?

Nej det har jag inte, som tur va! Klart man saknar att ha sin bästa kompis som granne och att kunna prata med pappa över middagen men samtidigt kan man inte leva likadant hela livet bara för att man är rädd för att sakna. Jag kommer ju tillbaks sen. 


Vad var det om fick dig att våga ta det där klivet till new york ?

Jag hade ju egentligen tänkt att åka till London eftersom det va nära, men så skulle Johanna till USA och så tänkte jag "äh vafan, ska jag göra det ska jag göra det ordentligt!" Så skrev jag in mig på sts program och sen fanns det ingen tvekan på att jag skulle åka.

 
Har du gått upp mycket i vikt sen du flyttade till USA?
Haha jag har faktiskt inte vågat kolla. Men om jag inte har det måste det vara magi. Kan ju säga att min mage är mjuknog nu... Innan usa.. Ni får ingen efter bild. 

Känns det konstigt att johanna åkte hem innan du kom dit? ni som pratat om det så mycket och så, speciellt hon.
Ja det va riktigt tråkigt och nu har vi inte setts på kanske fyra månader, längsta tiden någonsin utan varandra.


Kan du inte beskriva lite om hur det är att bo i New York? Det är en dröm för mig nämligen! :) 
Alltså det är så svårt att säga, jag har bara vart här en månad men än så länge är det kul att lära sig nya gator, gå vilse, hitta rätt. Sitta på cafeer på natten. Åka subway och hamna rätt. Gå runt i rosa Victoria Secret affärer. Vandra på Brooklyns gator med bruna hus omkring sig. Träffa främlingar som hjälper dig. Gå in på clubs och få gratis dricka hela kvällen. Vandra genom en upplyst levande stad klockan fem på morgonen. 
Men samtidigt borde man ha in mind att det är inte bara lyxiga märkesaffärer. Fina skyltfönster. Höga hus. Trevliga människor. The american dream. Det är också smutsigt. Dyrt. Läskiga människor. Konstiga gränder. Skabbiga tunnelbanor. Så om det är din dröm att flytta hit, tänk på att det inte bara är lyx.

Skulle du kunna tänka dig att bo i USA? Är det så bra som vi svenskar föreställer oss eller tycker du att det känns överskattat?
Jag vet inte än, hade säkert kunna bo här men hade säkert kunna bo i Engeland eller Tyskland med. Är ganska mobil och känner mig snabbt hemma. 
Jag tror att Många ser det som the American dream och att USA är ganska överskattat på det sättet.
Får du ta hand om Erica på nätterna också? 
Nej det sköter Charu & Matt. 

Tror du att det är jobbigare eller lättare att ta hand om en bebis än om lite äldre barn?
 
Det finns många pros and cons. Pros är att hon inte riktigt har en personlighet så som ett äldre barn så hon tjötar inte emot. Säger inte nej. Jag är ledig på kvällarna. Mitt schema är samma helatiden. Jag kan gosa med en bebis. Se henne utvecklas och lära sig nya saker. 
Cons är att jag inte riktigt har någon att prata med under dagen. Hon gråter och kan inte säga varför. Jag får jobba mycket hela dagen utan rast.  Hon kommer inte minnas mig när hon blir äldre. Blöjor, behöver jag ens säga mer?


Är det lika bra som du trodde att det skulle bli och känner du att du vill stanna länge där?
Hade inte riktigt några förväntningar på hur det skulle bli men det är bra, inte perfekt men bra. Jag tror än så länge att ett år räcker som au pair.


Vilken stad i USA skulle du helst vilja besöka? :)
San francisco, velat åka dit enda sedan jag började kolla på Charmed hihi.

Vad heter du på Instagram? (Vet att du skrivit det förut men hittar det inte haha)
FannyelinaVad använder du för program när du redigerar ljus och så i videos?
Sony Vegas

Tror du att du kommer vara glad över att du tog chansen och åkte iväg till USA, när du blir gammal? Kommer du komma tillbaka till Sverige lite starkare?
Klart jag kommer vara glad, jag tror att om man settle down för tidigt så missar man så mycket som man sen som gammal kommer att ångra och vara bitter över
Jag är redan lite starkare, enda sedan jag gjorde mina första samtal till sts, åkte flyg ensam för första gången osv så har jag vart starkare. Blir bara bättre och bättre för varje dag. 

 

Och slutligen, vad är ditt bästa tips till någon som vill bli Au Pair?
Ha inte föööör höga förväntningar, bara ta det som det kommer och se det som en rolig upplevelse inte din största dröm. (låter det dumt? vill bara inte att ni ska bli besvikna) Ge inte upp, förberedelserna är många och jobbet är inte alltid glädje och skratt men du får en upplevelse för livet. Du lär dig vara mer självständig och får se lite mer av världen. Så så länge du inte vill dö för att du hatar det, håll ut.

Tack och hej från mig. Har ni fler frågor kan ni Maila mig på Fanny.mattila@live.se

Happy Thanksgiving

Posted by Fanny Mattila 2012-11-25 @ 03:48:00

Under Thanksgiving ledigheterna packade vi in oss i bilden och åkte upp(ner?) till Connecticut. Där bor nämligen Matt's mamma aka Granny, syster + fem flickor och man. Det va kul att få fira Thanksgiving då vi inte har det i Sverige. Tycker vi kan köra igång direkt. Vi kom dit sent på onsdagskvällen och tidigt på morgonen fick jag hälsa på alla flickorna. Dom va riktigt pratglada och frågade mig alla möjliga saker.  

Dom visade mig skogen och jag blev glad av att höra att det finns barn som faktiskt föredrar att leka ute i skogen än framför datorn.

Hela dagen gjorde de vuxna mat och barnen hjälpte till med Erika då jag va ledig hihi. 

Erikas första thanksgiving, hon va tveksamöver det hela. Men glad!

Såklart kunde alla barnen spela piano.

Matdags och fina flickor. 
Tycker att svensk julmat osv är godare då den amerikanska är väldigt söt. Men Absolut inte äcklig, bara väldigt söt. 

Spelade ett roligt spel som jag såklart ej minns namnet på. Med Granny, Grannys vänner och en av flickorna. Vi hade så himla roligt, roligaste tanterna på länge.

Flicka; - Ahh come on "Grannys Friend" you are so slow. *yawning*
Grannys Friend: - So slow and so slow, oh everybodys saying "Grannys Friend" is so slow, now lets se how slow she can be shall we!

Roligare om man var där såklart men skoj va det.

De andra spelade Apples to Apples, vilket jag verkligen inte förstod. Sen blev det en klassikern "The beautiful life" men klockan nio var jag så trött så gick och la mig. 

Dagen efter åkte vi och "shoppade" på black friday. Riktigt besviken. Köpte i alla fall min första märkesväska vilket jag är så glad för åh. Ni ska få se!


Weddings & Stuff

Posted by Fanny Mattila 2012-11-21 @ 20:58:12

Det här med bröllop alltså. Jag har aldrig i hela mitt liv varit på ett bröllop. Men så fort jag ser människor som precis gift sig så får jag ett litet lycko skutt i kroppen och en tår i ögat. Jag vet låter inte alls som mig. 

För några dagar sedan steg en vacker brud och hennes man ut ur en lång vit limmo här i weehawken. (Det är nämligen vanligt att ta bröllops bilder uppe vid
the skyline.) Jag fick en sån dära lyckokänsla i kroppen, för förstår ni hur många människor det finns i världen? jätte många. 6 885 300 000st för att vara lite mer exakt och jag tycker det är fantastiskt hur man kan hitta sin person bland alla dessa människor. 

Även fast man kanske inte är gifta för alltid så är man beredd på att leva med den personen ända tills man dör. Man är beredd att vanligtvis leva ett nytt liv, göra ett nytt liv. Med en endaste person. Det ger än liksom något slags hopp att en dag kanske man hittar sin egen person. 

Äh skulle bara säga att några hade gift sig när vi va i Central park. Fint

Några bilder från Centralpark då jag och Sally råkade hamna i ett bröllop.

Klackar & Peplum

Posted by Fanny Mattila 2012-11-21 @ 14:56:51

Lite nytt.


Fredag, Lördag & Söndag.

Posted by Fanny Mattila 2012-11-21 @ 03:13:00

Hade tre riktigt bra dagar denna helgen. Fredag blev det utgång med två underbara tjejer Sally och Vicky. Gratis dricka och dans hela kvällen. På lördag vaknade jag upp i Brooklyn men begav mig in till Manhattan för att träffa Jessica. Första gången jag pratar Svenska en hel dag på en månad. Vi gick till svenska kyrkan för lite glögg och lussbulle sedan åkte vi till Sockerbit för att köpa svenskt lösgodis. Det va dags. Dyrt men värt!
söndagen åkte jag och Sally in till SoHo och vi bestämde oss för att vi älskade det. Jag shoppade en del, då jag insett att jag inte har använt min lön hihi. 

En fin gata och smycken på gatorna. 

Trappor på väggar. 

Insåg att jag saknade mina hattar som är kvar i Sverige. 
Sally presenterade mig för denna finfina affär. Brandy Melville. Ville inte gå därifrån.

Frågor & Svar Au pair; förberedelser

Posted by Fanny Mattila 2012-11-20 @ 04:12:00

Del ett av alla svaren kommer här!Eftersom jag själv funderar på att åka som au pair om ett år så undrar jag hur du gick till väga när du började. Vilken organisation valde du och varför? Vad hände sen? Och sen? Och efter det? Skulle verkligen vara hjälpsamt om du ville förklara detaljerat!

Först vill jag börja med att säga om ni går tillbaks i arkivet när min blogg började i maj 2012 så börjar allt där och fortsätter tills ja nu. Men kan svara lite kort.

Jag valde STS eftersom att Johanna valde det, hade inte ens läst på vilket som var bäst bara valde helt ur det blå. (dumt. Läs på först. Jämför de olika organisationerna. Priser osv!)

Så steg 1: Välj organisation och ansök. Det finns tre stora organisationer som jag vet om, STS, SI och CC. Sen kan man åka privat också genom olika hemsidor osv men har man otur och hamnar i en dålig familj så har man ingen som hjälper en så tänk på det.

Hur man ansöker hittar ni på hemsidan.

Steg 2: Fixa allt som behövs för en fulländad profil (är olika för alla organisationer men så här gick de till för mig) När du skickat in en ansökan och blir accepterad till programmet så är det bra att betala ansökan, gå på hälsokontroll, fixa polisregisterpapper, läsa och skriva under massa papper, gå på personlig intervju, få mail om att du är antagen, börjat med au pair room, fixa tre referenser(Kopiera dom för guds skull!) göra en video, fixa klart au pair room (din profil) och submitta din ansökan. Bi godkänd av Amerikanska organisationen.

Steg 3: Matchningsprocessen. Nu har du förhoppningsvis blivit godkänd av den Amerikanska organisationen och då är du alltså i matchningsprocessen så nu är det bara att vänta på att någon familj skall vilja ha dig. Om någon är intresserad mailar ni, pratar i telefon eller skypar. Detta är en lång process där många ger upp, då man kan få vänta väldigt länge innan man får en familj som passar dig eller en familj över huvudtaget.

Om du är smart beställer su ditt 120personbevis och fixar foton till visumet innan du matchat. Så har du det klart.

Steg 4: Innan avfärd. När du matchat ska du betala programavgift, fixa en tid hos amerikanska ambassaden för att få ditt visum. Betala försäkring, fixa alla papper till ambassaden, åka till ambassaden, fixa ditt internationella körkort, få din flygbiljett. Köp presenter till familjen. 

Steg 5: Packa och åka!

 Det va nog allt?

 

hejhej!! din blogg är riktigt fin o bra! Jag skulle själv vilja åka som au pair och undrar lite hur det går till, om det kostar mycket, hur mycket man får betalt och hur länge är det vanligaste o vara borta:)

Tack söta rara! För mig kostade allt som allt kanske 10 000. Då menar jag verkligen allt. Man betalar för ungefär för allt som jag skrivit att man måste göra ovan. Men jag tror STS är den dyraste organisationen så ifall ni vill lägga ner mindre, kolla först. Sen när du är här får du ca 195 dollar i veckan. Så ca 5600kr i månaden och familjen står för hus och mat. Så det är ingen jätte lön så smartast är att ha sparat pengar innan du åker.

Det är vanligast att vara borta ett år, om man väljer nio eller sex månader så är det mindre chans att man får en familj.

 

Måste man ha någon professionell erfarenhet med barn för att bli au pair? Var det svårt att ansöka om att bli au pair eller är det enkelt att bli accepterad?

Nej inte professionell erfarenhet behövs inte men jag tror det är minst 200 timmar barnerfarenhet. Det är enkelt att bli accepterad men det är en lång och jobbig process.

 

Hur många timmar barnerfarenhet hade du när du åkte?
Oj jag minns knappt, kanske 1000H. Har ju haft praktik, sommar jobbat och jobbat som vikarie på dagis osv.

 

 Hur lång tid tog själva "förarbetet"? (Om du förstår vad jag menar, allt det du var tvungen att fixa innan du åkte)

Det är allt de jag skrev ovan, så från den dag jag ansökte till att jag åkte tog ca 4-5 månader. Men det är väldigt olika, vissa gör det snabbare vissa långsammare. Vissa är i matchningsprocessen i 4 månader, vissa i en vecka och så vidare.

 Hoppas dessa svar hjälpte er lite. Vill ni åka så åk, finns inget som stoppar er!
Fler svar kommer. 

 
One of your great regrets will be staying in place.

Posted by Fanny Mattila 2012-11-19 @ 03:45:00

Åh jag har haft en sådan bra helg men jag jobbar på svaren på alla frågor så håll ut. 
Här är två kvälls bilder från the skyline som jag tog nu på hemvägen. 

Gem - Matthew Dear


Ask med something magnificent

Posted by Fanny Mattila 2012-11-15 @ 17:44:00

Kom på att idag är den 15 November & det betyder att jag nu vart här i en månad.
Så tänkte att ni får fråga mig om ni undrar nått. Om Usa. Om att vara au pair. Om min värdfamilj eller varför inte vad jag använder för tandborste för att byta ämne. Vad ni vill helt enkelt.


godmorgon

Posted by Fanny Mattila 2012-11-15 @ 14:06:00

I natt har jag sovit dåligt. Vaknade innan klockan ens ringt. Ont i huvudet, snorig näsa. Tunga ögon. Slängde i mig diverse tabletter och satte mig här. Bara jag får bort huvudvärken innan jag ska jobba så överlever jag. Men vill inte smitta bebis. 

Ska göra lite kaffe och frukost nu. Här får ni två bilder tagna med Charus kamera för att visa att jag faktiskt lever. 

Jag och Charu en av de första dagarna.

Jag och Erika på Charus kontor när vi hade strömavbrott. 

kokosmjölkglass & Vila

Posted by Fanny Mattila 2012-11-14 @ 19:03:00


Helgen är slut och Charu har kommit hem från San Fransico. Var och simmade på gymmet igår, borde lära mig hur man simmar på riktigt. Gillar det. 
Åt en glass gjord på kokomjölk häromdagen,med glutenfri cookiedough. Spännande. 
Jag och Erika gjorde mandemjölspannkakor och lyssnade på barnsånger imorse, men nu är hon trött så det blir nog en liten vila på det. (skrev jag ca 10.00)

(Nu ca13.00) Vi båda somnade till ljudet av vågor och vaknade upp hungriga och lite slöa hehe gott äre. Ska äta lunchoch dricka kaffe sen ut på promenad i solen. (låter jag inte som en mammaledig person..)
Vad gör ni idag?


Föräldraledighet & bebisar

Posted by Fanny Mattila 2012-11-13 @ 18:33:00

Fick en kommentar igår

- "jag förstår inte riktigt det där med att du tar hand om en fyra månaders bebis. jag menar då brukar ju mamman (oftast) ha mammaledighet? amning, bara närheten till sin mamma osv.. 

det blir ju du istället nu? eller går det inte riktigt till på samma sätt i usa?"

Jo såhär ligger det till. I Sverige har vi som ni säkert vet totalt 480 (16 månader) dagar föräldraledighet. Alltså 240 dagar per förälder. Därför är det vanligt att barn börjar dagis när dom är ett. Jätte bra system tycker jag!

Men i USA (beror också på vilken delstat man bor i) får man bara ledigt 12 veckor (tre månader) MEN bara om man arbetar inom ett företag med minst 50 anställda och du har arbetat heltid där under minst 12 månader. Så när din bebis är tre månader får du antingen bli hemmafru det vill säga om familjen har råd att leva på bara en lön eller gå tillbaks till arbetet. Det är just därför det är så vanligt att familjer i USA har antingen nannys, au pairer eller hemmafruar. (För vem vill lämna sin tre månaders bebis på dagis?)


Sen det där med amning och närhet är svårt att svara på, jag menar klart ett barn behöver närhet av sin mamma/pappa men eftersom att dom bara har tre månaders ledighet får det bli som det blir. Amningen får bli på morgonen och kvällen, där emellan får hon bröstmjölksersättning som jag ger genom flaska precis som med välling.  

Jag tycker det är ett jätte dåligt system dom har här och USA borde verkligen lära sig lite av Europa där vissa länder har upp till fyra års föräldraledighet. Jag tror barn behöver åtminstonde ett år med sin mamma/pappa hemma då det händer så himla mycket under de månaderna. Jag menar jag har vart här en månad och har lärt mig saker om Erika och hur man tar hand om henne som hennes pappa inte har någon aning om. Ska det vara så?

Samtidigt som jag tycker det är kämpigt att vara au pair och jobba 6 dagar i veckan så tror jag inte jag hade kunnat lämna Erika nu. På bara en månad har hon utvecklat en relation till mig, jag tar henne klockan åtta och är med henne varje minut av dagen ända fram tills fem/sex då föräldrarna kommer hem. Under en vecka är hon med mig mer än vad hon är med sina egna föräldrar.


- Ta hand om mig!

Centralpark

Posted by Fanny Mattila 2012-11-13 @ 00:12:00

Sally och jag ville få lite foton av Centralpark innan hösten försvunnit helt och hållet
så vi promenerade dit i lördags en snabbis. Ett år sedan & Sommarvänner

Posted by Fanny Mattila 2012-11-12 @ 19:08:00

1. Känner du dig spirande lycklig och glad nu när hösten/vinter är här?
Oj hur känner man sig då? Som att det spritter från tårna ända ut i fingertopparna? Inte direkt.

2. Vad kommer bli ditt mest använda plagg i höst/vinter?
Min prickiga tröja från forever21.

3. Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan – hur såg ditt liv ut?
Det såg så annorlunda ut. Hade träffat Rasmus och umgicks med han mest hela tiden. Höll på att ta körkort och tyckte det va så himla himla jobbigt. Sökte jobb fast jag inte ville. Åt minipiller som gjorde mig känslomässigtstörd. Var brunett. Åt tre rätters med mina vänner. Och planerade att åka som aupair i LONDON. Va hände där?November 2011

4. Vad gör du om dagarna egentligen?
Jag tar hand om en liten fyra månadersbebis som skrattar när hon ser mig och slukar en nappflaska på minuten. Promenerar med hunden som sprider hår i hela huset och äter nya mat.

5. Vad ska du ha för frisyr?
Alltså det är ju det jag försöker lista ut, kortlångtlångtkortkortlångtkortlångtkort?
Kort?
Långt?

6. Vad lyssnar du på för musik?
Åh men det vet ni ju redan.
Det här.

7. Vad läser du?
Bloggar. Sms. låttexter. innehållsförteckningar. Ja ni vet sånt.

8. Senast inkomna sms?
"Oh nice :) Well let's hang out sometime soon"

9. Vad var bäst med sommaren?

Att jag umgicks så mycket med mina fina vänner.

10. Vad var sämst med sommaren?
Att Johanna åkte iväg. Att au pair grejerna gick så dåligt. 

11. Senast köpta plagg?
En peplum topp och ett par klackar.

12. Ditt bästa skönhetstips inför hösten?
Ät inte amerikanskmat.. du får finnar. 


13. Hur ser du på framtiden?
Jag ser ett stort bröllop mellan mig .. Ne nu skojar jag. Jag tror framtiden blir bra. Försöker leva i nuet, man vet aldrig vad som komemr hända imorgon. 


Hope there's someone Who'll set my heart free

Posted by Fanny Mattila 2012-11-12 @ 03:24:15Bara föra att jag är deras största fan så hamnar denna också på bloggen. Ni är så duktiga!


Hej

Posted by Fanny Mattila 2012-11-11 @ 20:52:00

Jag vet inte om det är för att jag umgåtts med Sally, för att random människor prata med mig på stan, för att jag fått ledigt denna söndag, för att Erika är så charmig eller för att Amerikanska pojkar finner mig adorable men saker och ting känns riktigt bra nu. Visst jag är avundsjuk på Sally som bor i ett fyra våningshus, jag är lite förkyld och mina skor är sönder med det gör inget. 

För övrigt har jag 100likes på
min Facebook sida. Yey!Rockefeller & Café

Posted by Fanny Mattila 2012-11-10 @ 18:47:28

Igår kväll bestämde jag och Sally oss för att leta upp ett B&J café.. det blev inte så. Istället hamnade vi på ett vanligt café. Det är en bra sak med USA (och NY) att cafér har öppet på natten, i sverige är praktiskt taget ens enda val att supa eller gå hem.. Inte konstigt att alla dricker så mycket.

För övrigt är det roligt att jag hör så mycket Svenska som jag faktiskt gör på gatorna, det är lite här och där. Ibland kan man tjuvlyssna. (då alla Svenskar tror att ingen förstår dom, ufon!) 

Idag måste jag in till NY igen för jag har inga partykläder.. alls. Av någon konstig anledning trodde jag att jag skulle vara rik när jag va här så tog inte med mig något, det är jag inte. Rik alltså. Har lagt ner så otroligt mycket pengar på kaffe, men jag måste ju testa alla smaker right? En hel del pengar går till bussen också, plus att allt man köper utanför NJ får man betala taxes på. Nåväl, vem behöver pengar! 


macys & morgonkaffe

Posted by Fanny Mattila 2012-11-10 @ 01:39:00

Denna veckan har bara flugit förbi. I tisdags snöade det som bara den. Idag va det vår och igår for min värdmamma iväg till California för jobb. 

Jag åkte till ett Shopping Mall i Jersey City för att träffa en kompis och få en vinterjacka köpt. 

Hittade en vitnerjacka på Macys. Inget speciell så inte värd att visa. Dock hade dom finfina märkesväskor och en dag ska jag köpa en, åh..

Victoria's secret for vi bara in i lite fort men jag tror jag ska ta och köpa mig ett par mjukisbyxor där. Det är ju trots allt vad jag lever i när jag jobbar.

Jag skulle köpa vinterskor men.. Det blev inte riktigt så.


Och idag tog Erika sovmorgon så jag passade på att se Greys Anatomy och dricka kaffe hela morgonen, grät en skvätt. Som vanligt. 


Inte helt fel med ett sånt här busfrö på morgonkvisten!

Snö & sånt

Posted by Fanny Mattila 2012-11-08 @ 02:30:00

Så himla konstigt, för ungefär två veckor sedan gick jag ute i bara tröja. Sjutton grader och jag var glad. Nu tittar jag på vinterjacka och blir vitastevit innan jag ens kommit ner för yttertrappan. Kan inte säga annat än att jag känner mig hemma. 

Har beställt en vinterjackapå posten. Hoppas den kommer snart, tror jag får köpa en till typ på fredag. Skor behövs också och jag som redan användt upp alla mina pengar på mat. Nåväl. Saknar min garderob.

För ungefär en timme sedan utanför vårat hus. 
 

Polaroid & Göllebjörn

Posted by Fanny Mattila 2012-11-07 @ 04:59:00

Har jobbat länge idag, men det är bara för att NJ train inte går just nu så alla tar bussen så HD stod i kö i säker 50 min för att gå PÅ bussen. Livet alltså. Jag och Erika däremot hade det bra, promenerade 5km idag. Åt god lunch. Chillade. Här har ni lite bilder.

Sitter och kollar på valet just nu. det är Tight alltså! 

Charu fick hem en kamera att review, jag tog två bilder hon skrev att den va bra och sen fick jag den. Åh jag som velat ha en Polaroid kamera så länge. Tänka sig!

Erika har fått ett babygym. Det är bra, nu rullar hon runt och hamnar på mage. Fast då blir hon sur.

Jag beställde Kinamat som kom hem till dörren. Det va ljuvligt. 

Köpte en Iphone 4s, åh va fin den är. Vit såklart. 

Här är någon mer som är fin. Alltså kolla vilken göllebjörn man vill ju bara äta upp henne. (det bästa är att hon har en större dräkt sen när hon växt ur denna!)

Neck and Neck!

Smile

Posted by Fanny Mattila 2012-11-06 @ 00:31:34

Hittade denna bilden bland utkasten. Uppenbarligen gjorde jag denna när jag fortfarande bodde i Sverige för här blir det inte mycket träning vill jag lova er. Drar till gymmet kanske en gång i veckan (med mina HP) eftersom att jag inte har tillgång till bil. Ska försöka träna på kvällarna när jag slutat i alla fall men det har inte blivit av innan då jag inte kännt området här. Har gått från att träna 6 dagar i veckan till 1. Känns inte det minsta bra varken i kroppen eller huvudet. Men nu ska det bli ändring, Idag blev det en timmes prommenad visserligen fyra km på en timme.. ehhe (långsamt för att vara jag) men så blir det när man har vagn och hund. Fick även gjort lite pilates när Erika sov. Yey! 

Annars så har det vart en krävande dag idag, Erika har inte sovit riktigt inatt så grinigheten har vart på topp och mina armar är slut efter allt bärande och tröstande. Men Jag är inte bitter för imorgon är en ny dag!


Återkommer med bilder när inspirationen är tillbaks!

Bebisskratt på morgonen & Världens finaste utsikt

Posted by Fanny Mattila 2012-11-03 @ 03:55:39

Fick ett lite wake up call idag när Rebecca skrev att jag klagat väldigt mycket i bloggen sedan jag kom till USA. Ja det har jag verkligen. Så nu ska jag berätta allt som är bra med ett vara här.

Jag kan gå på kvällspromenader med världens finaste utsikt. Jag får gosa med bebiskinder varje dag. Affärerna är öppna 24/7. Det finns mycket mer B&J smaker. Jag har en hund att promenera med. Folk stanar och prata med dig på gatan, i gymmet, i affären. Jag kan gå dagspromenader med världens finaste utsikt. Reeses. Det mesta är billigare. Dom har bra service hos t.ex banken. Det tar två minuter till bussen. Jag kan beställa mat från olika ställen varje dag. Jag kan om jag vill se på amerikanska program på TVn. Mina värdföräldrar är roliga. Jag har 15 minuter in till New York. Det finns fler glutenfria produkter. Det finns fler produkter av allt överhuvudtaget. Forever 21 (behöver jag ens säga mer?) Jag kan prata svenska utan att folk förstår. Jag träffar nya människor hela tiden. Blir mer självständig. Min hostmom får produkter som hon ger till mig (fick en polaroid kamera idag) Jag får testa ny mat varje dag. Jag får lön varje vecka. Att höra bebisskratt på morgonen. New York. Jag lär mig något nytt varje dag. Pengarna är finare. Människor ler så fort jag är ute och går med hunden eller bebisen. Det tar 30 sekunder till affären. Husen är höga. Dom firar allt så mycket mer. Jag lär mig engelska bättre. Chocklad. Och sist men inte minst världens bästa kuddar i human size. (så man kan krama dom med hela kroppen hela natten)

Finns säkert massa mer, men de kom jag på nu.upp & ner in & ut

Posted by Fanny Mattila 2012-11-02 @ 18:41:00

Denna veckan har vart helt upp och ner, in och ut. I början av veckan skulle man stanna i huset. Lyssna på stormen. Vara utan ström. Vi spelade boardgames och såg på film. Laddade datorer/mobiler på cafeer och hos vänner. Inget jobb, inga affärer inget alls. Erika blev fyra månader. Vi frös. Sen blev det torsdag och min hostmom bestämde sig för att åka till jobbet i alla fall, efter kom hostdad, jag och bebis. Åkte tomma tunnelbanor. Lekte lite på hostmoms kontor. Vandrade lite på New Yorks gator. Köpte kaffe. Vi han även tro det eller ej gymma. Ätit middag klockan tio (Inte för att det är ovanligt..). Allt har vart helt i Oordning och jobbtiderna har jag ingen aning om.

Helt Okej ändå.

 Har bara två bilder då alla redigeringar blir fula för tillfället. 

Önskerubrik, såhär ser mitt rum ut...

Posted by Fanny Mattila 2012-11-02 @ 14:19:00

I New Jersey...Ja detta är mitt lilla krypin, skulle inte vilja säga att jag bytt upp mig från mitt paradis i Sverige dock. Sängen knakar när jag rör på mig, utsikten är stenmurar, jag kan inte hänga upp mina kläder, dörren är en vikdörr, om jag så skulle snyta mig skulle alla i huset höra det och det är inte vitt.. 15 minuter till New York ekar i mitt huvud.RSS 2.0