New York & Au pair svar.

Posted by Fanny Mattila 2013-09-18 @ 13:24:17

Jag undrar vad du gör nu sen du kom hem från NY. pluggar? jobbar? vad isf?
Åh den värsta frågan som finns typ, jag kom hem i maj. Sedan dess har jag sökt jobb och bara jobbat några enstaka gånger på olika småjobb. Jag vill plugga till butikskommunikatör men behöver få ett butiksjobb först så jag har tre månaders erfarenhet annars kan man inte söka in. Så jag försöker få ett butiksarbete och det är tydligen svårare än vad man tror..  För det mesta tränar jag och vart med vänner, väldigt mycket faktiskt. Haft en underbar sommar egentligen. 

Jag och Rebecca efter ett kvällsbad. 


Hur länge bodde du i NY och när??

Jag bodde bara där i ett halvår från Oktober 2012 till Maj 2013, planen var minst ett år men som sagt det blir inte alltid som man tänkt. 

 Utsikt från PHD min sista lördag i New York. 
 Fina New York sett från Weehawken (där jag bodde)
Times square sett lite från ovan. 


Hur mycket kostar det att bli aupair i newyork?
Det är olika beroende på vilken agency du åker med. Men tror jag lade ner kanske 10 000kr allt som allt (kan inte fatta vad de pengarana ens gick till) Medans jag vet vissa som lade ner kanske 3000kr. Men det är så värt det, allt man får uppleva. 

 Erika i April. Så himla söt. 


Undrar mest om du pratat nått med din värdfamilj sen du kom hem? Om du vet hur de gick för deras nya au pair, eller om dom ens skaffade en ny?
Jag mailade dom är Erika fyllde  ett år, men är sämst på att maila så fortsatte inte med det. Dock har jag kontakt med min au pair kompis Liza som bodde granne med mig, hon har berättat att dom nu har en ny au pair. Men hon har bara vart där några veckor så jag vet inte hur det går för henne. 

 Liza, hennes plutta och Erika under vår picknick i April. Hur kom det sig att du tog beslutet att åka hem? :)
Jag tog faktiskt beslutet att gå in i reematch men med min lilla agency så sa dom att det finns ungefär noll chans att jag skulle få en ny familj. Då valde jag att avsluta mitt år istället eftersom att jag då skulle få mer tid att säga hejdå till alla. (när man går in i reematch har man bara två veckor på sig sen måste man hem)
Men varför jag valde detta avr för att jag inte trivdes i min familj. Det är ett riktigt hårrt jobb att ta hand om en infant och på det bo i en familj där du inte trivs. Jag kände mig inte bekväm i huset och det var bara så mycket mer negativt än positivt. Hade jag haft en familj jag trivdes i hade jag lätt kunnat stanna ett år, eller mer. Hemlängtan var aldrig ett problem och jag hade underbara vänner där. Saknar ihjäl mig. 

Min bästaste Matilda framför flatiron building. 

Jag och härliga fina Stina.

Och finaste Johanna någon av alla söndagsluncher. 

 
Kommentarer
Postat av: Julia [Stil & Foto]

vilken snygg baddräkt Rebecka hade :) din med såklart!

Svar: Ja det har hon verkligen hihi!
fannymattila.blogg.se

2013-09-18 @ 21:59:31
URL: http://kindofjulia.se
Postat av: Tilda Larsson

Hej Fanny!
Jag har planer på att åka till new york i januari (22-29) och tänkte kolla lite med dig hur staden är då. jag har varit där en gång tidigare men då var det i mitten av juni-juli så då var det ju lite annorlunda. Hur är vädret i ny i januari? shoppingen, mycket rea? hur är det med julgranen, har de plundrat den än? Kan man fortfarande åka skridskor vid rockafella center?
kram

Svar: Åh va roligt, Önskar jag hade ett bra svar men mitt minne suger..Vädret är verkligen olika varje år tror jag, lite som i Sverige. Men kallt är det! Julgranen och skridskor ska noooooog inte vara nått problem. Inte hundra procent säker. Men om jag inte mins fel kunde man åka skridskor väldigt länge. Oj rean minns jag inte heller då jag shoppade helatiden.. haha. Men allting är ju ändå billigare än sverige då dollarn är så låg, Köpte Dr martens för 700kr, converse för 300kr såatte!
Hoppas du får det as kul, vill med dit åhh!
fannymattila.blogg.se

2013-09-23 @ 12:05:19
URL: http://tiildalarsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0