Önskerubrik, En vanlig dag i..

Posted by Fanny Mattila 2013-02-07 @ 00:34:18

New Jersey för mig är inget märkvärdigt. Men eftersom du vill veta så ska jag berätta.

Fredagar och torsdagar kan vara lite annorlunda då charu jobbar hemifrån dom dagarna men de är ingen större skillnad förrutom att jag slutar tidigare. 

Jag vaknar ungefär 07.30 - 08.00 varje dag. Då gör jag kaffe, frukost och förbereder Erikas frukost. 
Eftersom min värdmamma verkar kunna komma och gå som hon vill till jobbet är de inte alltid hon går klockan åtta så har jag tur hinner jag äta frukost i sängen och se lite serier. 


När Charu går så tar jag Erika, byter blöja, matar och sen leker lite. När jag säger leker menar jag då sita på golvet och försöka underhålla henne så got det går. Hon blir uttråkad väldigt lätt vilket leder till gnäll. Klockan tio/elva så är Erika trött, då ska jag få henne att somna. Detta är ingen dans på rosor ska ni veta.

När hon somnar är det dags för mellanmål för mig. Höjdpunkten på dagen (sorgligt) Och så passar jag på att tvätta Erikas tvätt. 
Efter ungefär en halvtimme, en timme eller två timmar om jag har riktigt tur så vaknar hon och då ger jag henne lunch. Grönsakspuree och mjölk. Sen leker vi ett tag eller går ut direkt. 


Det finns inte så mycket att göra med en 7 månader utomhus men de är skön för oss båda att få lite luft (och motion!)
 
Brukar promenera längs med den här utsikten till West New York och tillbaks. Det är bara 4km men tar mig nästan en timme med barnvagn och.. mobil.(hehe bra nanny) Good way to kill time.

När vi kommer in är det oftast dags för mellanmål, beror på när vi gick ut. Då ger jag henne mjölk i gungstolen. Har jag tur sommnar hon och då blir det enkelt för mig att äta lunch. 

Efter det så leker vi eller bråkar beror på hennes humör fram tills Matt kommer hem ungefär 17.30. Då städar jag efter oss och lägger ordning hennes tvätt. Sen slutar jag. 

Är det vardag tränar jag efter jobbet; Måndag, pilates hemma sen går jag på yoga. Tisdag, går jag på pilates. De har blivit en liten rolig pilates grupp och tycker nu mera att de är riktigt kul att gå dit. (positivt med småstäder!)
Onsdag, är det meningen att jag ska träna hemma men har blivit så lat. Hoppas på babysitter jobb innom en snar framtid. Torsdag, pilates hemma sen går jag på yoga. 
Är det fredag så drar jag oftast (äh typ alltid) ut och äter middag med någon kompis/ ut och festar/bio.
Sen va min dag slut och infant au pair livet blir inte mycket mer intressant än så. Är ungefär som en mamma. 
Antar att andra au pairer har det lite mer intressant under dagarna. 

PS, känns som jag inte riktigt kan formulera svenska meningar längre..DS

Kommentarer
Postat av: Malin Olofsson

Underbara bilder!

Svar: tackar!
fannymattila.blogg.se

2013-02-07 @ 08:13:32
URL: http://darksess.com/
Postat av: jullis

Hej!
Jag har bläddrat igenom din blogg nu och tycker verkligen den verkar så äkta och så bra.
Jag och är också sugen på att åka till NYC som Au Pair. Kan du berätta hur du tog dig dit? Genom ett företag eller av egna kontakter? Hur mycket tjänar du? Låter så fantastiskt när du åker in och träffar dina vänner i New York och går ut och dansar. Så avis!

Hoppas på svar! / Julia

Svar: Hej va kul att höra! Jag åkte genom företag då det är säkrast så, sen tjänar jag jätte dåligt. Kanske 5000kr i månaden.. Men då får man ett rum och mat gratis. Ja det är lite kul, men samtidigt är det mycket jobb och jag har bara en ledig dag i veckan så träffar bara vänner 1,5 dagar i veckan vilket inte är mycket.. alls. Så om man vill åka som au pair gör det av rätt anledningar, inte för att du tycker USA verkar coolt (:
fannymattila.blogg.se

2013-02-07 @ 21:12:27
URL: http://juliaamen.blogg.se
Postat av: jullis

Åh okej. Åkte du för att du älskar att jobba tillsammans med barn eller för att få en chans att se USA? Trivs du med det du gör eller känns det tufft?
// Julia

Svar: jag åkte nog mest för att jag inte ville börja plugga än, detta är min paus typ. Sen så vill jag resa mycket med och detta va en bra början :) Jag trivs la sådär, men många aupairer jobbar med äldre barn vilket betyder mer fritid (gå och fika gymma shoppa på dagarna osv) och tror jag hade gillat de lite mer hehe. det är kämpigt att vara med en bebis 9h om dagen!
fannymattila.blogg.se

2013-02-07 @ 21:58:54
URL: http://juliaamen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0