Att vara en Infant au pair.

Posted by Fanny Mattila 2013-02-26 @ 21:41:33

När jag säger till folk att jag är au pair säger dom något i stilen med "soft/skönt/chill" visst om jag hade vart au pair för barn som går i skolan och endast behöver mig ca 4 timmar om dagen ja. Men att vara en infant au pair (för småbarn) är inte en dans på rosor ska ni veta.Minns själv när jag funderade på att välja denna familjen så tänkte jag "hur svårt kan det vara, det enda hon behöver göra är att äta och sova". Men nu vet jag bättre. Att ta hand om en människa som kräver din uppmärksamhet varje vaket ögonblick tar på krafterna.

Hon vill stå, nej nu vill hon sitta, nej krypa, jaha det kunde hon inte, aj aj i huvudet och så gråter hon ja, shh shh, blås blås och så ska man leka, lyfta, hoppa, snurra, nej nu måste jag på toa, sätter henne här lite, nej då skriker hon, tar upp henne, kan man kissa med en bebis i famnen?, lägger i sängen, springer, skynda skynda, nu behöver hon byta blöja, jaha bajs, och så har hon för liten blöja också, bajs i sängen, bajs på kläderna, bajs på mig, fan fan fan, så nu va det fixat, mat hon måste ha mat, såja bebis sitta nu här själv det blir bra, gråt gråt gråt, tar upp henne, aj aj i ryggen, de klarar jag, här bebis nu ska du få mat, jaha där kom maten på mig också, lite i håret, blir nog en dusch idag i alla fall, stängd mun, hårt stängt också där går ingen mat in, sjunger lite, skratt skratt skynda in med skeden och score, jaha nu va hon trött med, somna du själv där såja, nehej det går inte, bära bära bära,gråt, vagga vagga vagga,gråt, sjunga sjunga sjunga, jag svär om jag behöver sjunga de 11 små trollen igen så kastar jag dig i golvet, nejdå det vet du att jag inte gör, såja, nu sover hon, jag springer och äter. Och där lugnade jag mig. Lite så är det. Visst vi har underbara stunder med och det blir bara bättre och bättre ju äldre hon blir. Men sen har vi det andra problemet att ta hand om en bebis som inte är din egna är svårt, någonstans krockar vad man lärt sig, vad man vet och vad man får göra. Jag har min uppfattning om hur man skall ta hand om ett barn, jag har saker jag lärt mig om hur man skall ta hand om ett barn och så har jag två föräldrar som säger hur jag skall ta hand om deras barn. Det funkar bara inte. Det är egentligen inte så mycket att dom säger att jag inte får göra saker, det är mer att mina ideer och tankar inte betyder något för dom. Dom gör vad som är bäst, enklast och bekvämast för dom även om det är enligt mig inte det bästa för Erika. Och det är något av det svåraste som finns, att se MIN lilla bebis som jag tar hand om på ett vis 6 dagar i veckan varje lördag tas om hand om på ett helt annat sätt. På deras sätt. Åh snuttan. 


Nu menar jag inte att detta jobbet är sämre än andra, eller att jag inte gilalr Erika gillar henne jätte mycket lite som min egen men menar bara att när man hör om au pair livet verkar det rätt soft. Men om du är i matchingsprocessen och inte vet med dig att du älskar att ta hand om småbarn och jobbar hårt. Välj för guds skull inte en småbarns familj.
Kommentarer
Postat av: Malin Olofsson

Det måste vara jättesvårt!

Svar: jotack haha
fannymattila.blogg.se

2013-02-26 @ 22:39:45
URL: http://darksess.com/
Postat av: gizze

Härligt att vara Au Pair!

Att ta hand om barn gör man för att man älskar barn!
Visst det är en upplevelse också, men man måste vara mycket intresserad!

Jag började själv ta hand om barn på kvällar och nätter när jag var 12 år (hur folk nu vågade lämna sina små till en 12 åring...)
Passade barn i varenda stuga :)
Åkte som Au Pair till Dallas och hade barn , tvillingar på 1 år och 4 månader...

Fick själv barn när jag var 23!
Var dagmamma till en hel hop barn ....8-10 varje dag varav 4 var blöjbarn...
Arbetat med flyktinbarn..på öppen förskola, på dagis, som kokerska på dagis och i barngrupp..

Haft barn som bott hos mig som avlastning och som fosterhem, varav en var en baby på 4½ månad...

Varit dagmamma igen....
Nu är jag 43...min son snart 20 ..och de enda barn jag har är tvillingar på 5½ var tredje helg...efter alla dessa år som jag älskat barn och njutit och gjort allt för dem och deras föräldrar....så har nu min ork tagit slut...
Lagom är bäst..men det har varit underbara år och härliga barn!

Lycka till med den lilla! / Gizze


Svar: Ja men precis, du har allt legat i ser jag haha. Men grejen är att jag älskar barn, jag är inte så intresserad av USA åkte hit för att jag gillar barn. Har jobbat med barn från och till i fyra år. hade min första praktik på dagis när jag gick i åttan. Sedan pluggade jag barn och fritid där man får en hel del dagis jobb, efter det var jag vikarie. Så jag visste att jag gillade barn men just det här med att vara som mamma nummer 2 det är krävande.
fannymattila.blogg.se

2013-02-26 @ 22:48:52
URL: http://gizzez.blogg.se
Postat av: Sara

Håller med även om jag inte har ett lika litet barn som dig. En 2 och 4-åring tar också på krafterna. Hur länge stannar du? :) kram

Svar: Ja småbarn över huvudtaget tar verkligen på krafterna, phuu! Till Oktober är tanken :)
fannymattila.blogg.se

2013-02-27 @ 03:07:15
URL: http://Www.aupairinperth.blogg.se
Postat av: gizze

Då har du iaf hamnat rätt....och jo jag vet...hur det känns när föräldrar ska göra på sitt sätt....när man har huvudansvaret mesta tiden.
Hoppas ni får en fin dag!
Hälsningar från Värmland idag soligt och minus 6 grader../ Gizze

2013-02-27 @ 07:15:23
URL: http://gizzez.blogg.se
Postat av: Linda

Vilket jobb! Jag som småbarnsmamma till en 10månaders förstår dig fullt ut för jag är själv mitt inne i det. Jag har samtidigt jättesvårt att förstå hur man kan lämna ifrån sitt så unga barn till ngn annan än sig själv, men det är ju en annan situation där borta. Du är stark som klarar av allt detta med ngn annans barn.

Svar: Ja att vara mamma då förstår jag, jobbigt det med men samtidigt är det du som bestämmer precis vad du får göra med ditt barn. Ja det är ju så här i USA, sen så kan dom ju ta sig mer tid också men njae..
fannymattila.blogg.se

2013-02-27 @ 08:10:25
URL: http://lindasfagravarld.se
Postat av: Viktoria

Vad skönt att få se "den andra sidan" av att vara au pair. Jag är i matchningsprocessen nu med STS och allt man hör därifrån är ju ungefär att "det är den största och bästa upplevelsen i ditt liv". Jag har funderat på att ta infant, men jag tror att jag ska tänka om lite grann. Tack för tipset! :)

SVAR: Prova! Overnight oatmeal är ett jättebra sätt att äta gröt om man inte hinner göra riktig på morgonen! Hoppas du gillar det lika bra som jag gör :)

Svar: Åh va roligt, jag åkte också med STS. Ja jag skrev detta för när jag var i matchingsprocessen letade jag efter någon som kunde tala om för mig hur det var att ta hand om en bebis men fick inga bra svar. Så tänkte det kunde vara bra för andra. Det kan vara jätte mysigt med, hon avgudar mig eftersom jag är som en mamma men som infant au pair är man inte ledig på dagarna som nästa alla andra au pairer, man jobbar nästan dubbel så hårt och mycket med samma lön. vilket också betyder att man bara har helgerna att ens träffa vänner på. det suger..
Ska verkligen prova det så fort dom köper nytt havregryn hihi
fannymattila.blogg.se

2013-02-27 @ 08:58:27
URL: http://hallonsplace.blogg.se/
Postat av: Emelie Petersson

Jag förstår dig. Det kan inte vara lätt. Men det är iaf en sötnos du tar hand om!

Svar: Ja söt är hon allt :D
fannymattila.blogg.se

2013-02-27 @ 10:36:38
URL: http://syrum.blogg.se/
Postat av: Y A S M I N E

RE: Åh va kul! Var det en 4s? :)

Svar: Yes det var det, den var rätt billig här kanske 4000kr så kände inte för att lägga ner mer på en 5a!
fannymattila.blogg.se

2013-02-27 @ 17:02:56
URL: http://medy.blogg.se
Postat av: Cecilia

Hej!
Jag förstår precis!

Jag tar hand om en bebis OCH en fyraåring och en sjuåring. Och det är inte alltid lätt. Särskilt inte i början när bebisen sov så mycket och det krockade med fyraåringens danslektioner, aktiviteter, etc. Det var en utmaning att se till så att hon sov, och jag fick ofta väcka henne för att det var dags att åka iväg/ åka hem, etc.

Och mina värdföräldrar verkar heller inte förstå vilket jobb det är. I början klagade de om jag inte tog deras disk som de inte hann med på morgonen (alltså föräldrarnas) och jag fick aldrig höra att de var nöjda, etc. Nu i efterhand säger de att de var och är det.

Jag håller också med det här med att det är jobbigt att följa föräldrarnas sätt. Men det är det med de andra barnen också. Jag kommer ihåg en gång när mamman skulle gå till jobbet och bebisen sov. Hon hade haft problem med att sova, så min värdmamma ville inte väcka henne så hon kunde äta. Jag fick ingen extra flaska, utan hon tänkte att det skulle gå 5,5-6 timmar tills hon skulle äta igen. Hon började vanligen skrika efter 4 timmar på grund av maten och jag fick nästan panik. Jag försökte och försökte och försökte få henne att mata henne, och till slut gjorde hon det. Men eftersom hon hade stått på sig så länge blev vi så försenade till allt. Det var det jobbigaste. Men visst är det irreterande när min värdmamma säger att bebisen skall äta banan till lunch och jag inte tycker att det är riktig mat eller när hon säger att bebisen inte skall ha strumpor, skor på sig, etc. Jag älskar den här ungen och jag tycker att jag vet bäst.

Hon var förresten 1 månad när jag kom hit och min värdmamma gick tillbaka till jobbet nästan 2 månader senare.

När kom du hit och hur gammal var bebisen då?

Kram,
Cecilia.

Svar: Oj det där låter jätte jobbigt verkligen. Men förstår dig.Min var 3 månader när jag kom dit och dom lämnade mig där med mormorn en vecka (dagen efter jag kom dit) var så himla nervös men i slutändan kände jag att det var jag som visste bäst ändå. Inte för att dom lyssnade på det.
fannymattila.blogg.se

2013-06-08 @ 00:19:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0