Kan du visa hur du redigerar dina bilder?

Posted by Fanny Mattila 2013-04-01 @ 23:41:17När jag hade min förra blogg så blev jag så trött på att alla frågade hur jag redigerade mina bilder så att jag berättade det. Men det dög inte så vad gjorde jag då, jo jag visade bilder på ungefär exakt hur jag redigerar men det dög inte heller. Vad. gjorde. jag. då. jo jag gjorden en video. En heeeeeeeeeeeeel video där jag visade ungefär exakt hur jag redigerade mina bilder. Men suprice suprice det dög inte. 
Så svaret är NEJ jag tänker inte berätta för er hur jag redigerar mina bilder. Har gjort det och det kommer inte att hända igen. Ain't gonna happen. Finns ju egentligen ingenting jag får ut av det och varför hade jag velat att era bilder såg ut som mina ändå. Låter konstigt. opersonligt och frankly väldigt tråkigt. 

Men jag tänker berätta det här, köp, ladda ner eller stjäl ( vad som känns bäst för er) photoshop. Släng in en bild och testa alla freaking funktioner som finns. Go nuts, sitt en hel dag om det behövs, ett eller tre år kanske. Sen om ni av någon anledningn inte kan få till en bild ni gillar så kanske men bara kanske jag kan hjälpa er. Om det inte hjälper så är det dags att inse faktum, det där med redigering kanske inte är din grej. Go au naturel. Hoppas jag inte lät allt för...arg i detta inlägg. Blir ju bara så trött, inte var det någon som visade mig hur man redigerar jag lärde mig själv.

Kommentarer
Postat av: P I X E L I E - Erica Pettersson

Jag förstår dig precis!
Ibland känns det som om vissa människor förväntar sig att man ska komma med en "magisk knapp"; typ "Tryck här så får du en sådan här bild"...

När jag installerat Photoshop första gången på min dator hade jag ingen som helst aning om vad som var vad i programmet och allting flöt ihop framför mina ögon. Men jag satte mig ner och PROVADE mig fram. Fram och tillbaka. Misslyckanden hände många gånger. Men det ger resultat till slut.

Så jag tycker inte alls att du låter elak i inlägget, utan det var jättebra skrivet! Du har så sant!
Det finns inga genvägar, utan nyckelorden är öva, öva, öva :)

MVH /Erica Pettersson

Svar: Haha eller hur, många som frågat vad för effekt jag har. jag bah "ääähmm. come again?" Inte precis som jag lärde mig över en dag. Mina bilder var otroligt fula i början haha. Men hittade min egen stil och kör nu på den
fannymattila.blogg.se

2013-04-02 @ 00:35:45
URL: http://pixelie.webblogg.se
Postat av: Naemi Rosander Photography

bra svar!

Svar: Skönt att höra!
fannymattila.blogg.se

2013-04-02 @ 10:56:19
URL: http://nrosander.blogg.se
Postat av: Stella

Jag har följt dig sedan din förra blogg och jag använder fortfarande ditt sätt att redigera på på vissa bilder, med de brunfärgade lagrena som har en mörkare vinjett i kanterna. Funkar super!

Svar: aha där ser man! :)
fannymattila.blogg.se

2013-04-02 @ 15:54:45
Postat av: Victoria

Förstår dig precis varför du inte vill dela med dig av din "hemlighet" bakom ditt jobb med redigering.

Svar: haha skönt!
fannymattila.blogg.se

2013-04-03 @ 14:26:59
URL: http://impalaa.blogg.se
Postat av: Hanna

Mycket förståeligt. Men du borde kunna berätta vad du har för kamera? Ska köpa ny och vill ha din. Ska även vara au pair i sommar, ligger i matchning med en familj från New Hope, ej säkert än men förhoppningsvis. Är du kvar borde vi lätt ses. Kramkram

2013-04-24 @ 13:11:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0