Önskerubrik, Varför jag bloggar...

Posted by Fanny Mattila 2012-10-11 @ 19:05:02

Varför jag bloggar är en stor fråga. Det är inte för att visa upp mina grymma skrivkunskaper och hur duktig jag är på att stava. Det vet vi. Det är inte för att jag vill bli något genom det. Har inte engagemanget. Det är absolut inte för att jag tycker det är superduper roligt. Så varför?

Jag tror att jag började med det för att jag ville synas, jag ville att mina bilder skulle synas och när jag fick lite uppmärksamhet ville jag synas mer. Men när jag väl fick krav och läsare ville läsa/se något speciellt av mig då blev det tråkigt. Då va det inte längre jag som bestämde utan det va läsarna. "Hur redigerar du?" "Ge mig fototips" "Säg hur du gör" "Visa exakt hur du tar ett fotografi och exakt hur du redigerar så mina bilder kan bli exakt likadana"
- Men neeeeeeeeeeeeeeeej, jag vill inte. Lös det själv. 
Så kände jag. För vad vet jag egentligen? jag bara går på känsla och har du inte känsla, vad finns det egentligen för intresse i att fotografera då?

Så jag slutade mer eller mindre blogga. Sen startade jag den här bloggen, mest för att min familj och mina vänner ska kunna se vad jag gör i USA. Men samtidigt kan jag inte hålla mig från att visa mina bilder, eftersom att de var det jag i grund och botten startade en blogg för att göra. 
Mitt första inlägg på min blogg, 2009. 

Kommentarer
Postat av: Linnéa

du borde inte behöva känna krav för du är grym och gör allt på ditt egna sätt, det är då du kommer vara som bäst! :)

Svar: Känns bra att höra, tycker liksom inte om att göra som andra säger att jag ska. Jag gör de jag känner för liksom :)
fannymattila.blogg.se

2012-10-11 @ 19:14:05
URL: http://rosensmile.blogg.se
Postat av: vasses

jag förstår hur du menar.. alltså allt har inte med redigering att göra, det är typ 90% fotografen.. Men det jag tror är att en del inte fattar hur svårt det är att få en bra bild, det är ju liksom bara att knäppa ett kort på det första man ser.. Jag själv har nu gått media linjen 2 år och nu fattar jag det, att man verkligen måste träna och verkligen tänka för att fota en snygg bild.. Äldkar dina redigeringar men älskar dina bilder mer! :) Och jag tänker inte fråga hur du gör, men visst jag gjorde det för typ ett år sen men då var jag en härmapa. Förstår nu hur himla mycket roligare det är att göra själv, kanske man inspireras av dig men man behöver ju int gör exakt det du gör i photoshop :)..

Svar: Ja men precis, och jag har alltid sagt att jag vill inspirera in lära för det finns så himla himla många fotobloggar som har nästan identiska bilder. Jag gav lite tips, visade hur jag gjorde men när ingen nöjde sig gav jag liksom upp det och tröttnade. Men ja jag vill att man ska bli inspirerad av mina bilder och vilja testa själv, även fast mina bilder nu för tiden kanske inte är lika kreativa och inspirerande (:
fannymattila.blogg.se

2012-10-11 @ 19:55:10
URL: http://vasses.webblogg.se
Postat av: Josefine Svärd | FOTOGRAFIER

Jätte bra svar! :D Tack!

Svar: Skönt att höra :D
fannymattila.blogg.se

2012-10-11 @ 21:03:34
URL: http://josefinesvard.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0