Amerikanska Ambassaden

Posted by Fanny Mattila 2012-10-04 @ 11:22:00

Eftersom att jag tycker om att veta vad som komma skall och kan tänka mig att andra gör det också så tänkte jag skriva lite om ambassaden besöket för er andra som ska dit eller bara är intresserade av att läsa. 

I tisdags kväll tog jag som sagt bussen till Stockholm för mitt ambassaden besök. Jag var nervös att jag inte skulle hitta, jag var nervös att jag inte skulle ha med mig alla papper, jag var nervös helt enkelt. Men allt gick bra och det enda jag glömde var min bok vilket gjorde bussresorna tråkigare. 

Så efter sju timmar på en buss bestående av mest sömn i konstiga positioner så steg jag av på Stockholms bussterminal. För Johanna var det kväll så vi pratade i telefon (genom viber) tanken var att hon skulle hjälpa mig att hitta busshållplatsen men det gjorde jag direkt. Skönt! 

Köpte en kaffe och sedan åkte jag till ambassaden. Jag var där ca en timma innan min tid 07:30 och det var endast en kille före mig så det va skönt. Vi fick vänta där ute ett tag (ca en timme) och efter ca 30 min började fler och fler komma för att köa. Efter ett tag började dom släppa in oss och jag har fått höra att det är läskigt på ambassaden men jag tyckte det va rätt trevligt. Först fick jag visa undersidan av mina skor, phuu tur att jag tagit bort bomben jag hade där.. (eller?) Sen får man ta av sig sina ytterkläder/väskor och allt som är i metall i en låda. Vakten där sa att jag hade en fin klocka och va allmänt trevlig hehe. Sen ska man lägga all sin elektronik i en låda och så åker de igenom röntgen så som på flygplatsen. Den andra vakten där skämtade och skrattade och sa förlåt för att han skrattade åt den första vakten skämt. (inte alls läskiga!) I alla fall så fick jag en liten bricka med ett nummer på (som man skall ha för att få sin elektronik tillbaks sedan) min jacka och väskan tillbaks. Sedan går man in och där får man ta en nummerlapp, jag hade bara en person före mig som sagt så fick gå upp till en liten lucka direkt där jag fick ge mina papper/foto/pass till en kvinna. Hon tog det hon behövde och gav resten till mig och sedan är det bara att vänta vänta vänta. Efter ett bra tag (god knows what they have done..) så gick jag fram till en ny lucka där en trevlig man satt och där tog dom mina fingeravtryck. Efter ett ännu längre tag, kanske en timme så får jag gå upp till en ny lucka där en kvinna sitter och frågar mig lite frågor. Så som vad jag ska göra i USA, vart jag ska bo och ifall jag vart i USA förut. Check, check, check. Jag får tillbaks de papper jag behöver sen kan jag gå. Klart! 

Sen gick min buss tillbaks till Göteborg klockan fyra så det va bara att lära känna Stockholm. 
Jag och google maps hittade tillslut till urbanoutfitters och det är hiimlen alltså. Ville ha ungefär allt. 

Klockan ett kändes det som att jag hade vart med om världens längsta dag och mer än hälften av Stockholm hade inte ens börjat sin dag än. Så jag satte mig och väntade på bussen i två timmar. För att sedan åka buss i sju. Igen. 

Det kan inte vara bra för hälsan att åka buss i 14 timmar på ett dygn för nu känner jag mer förkyld.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Du skriver verkligen som en kratta. Sluta skriv "va" istället för "var".

Svar: När du slutar kommentera "elaka" saker anonym kanske jag börjar bry mig.
fannymattila.blogg.se

2012-10-06 @ 11:24:50
Postat av: Fanny

Skönt att man har mer liv än att hänga upp sig på om någon har skrivit va istället för var. kul liv.

Iaf Fanny tycker om din blogg! är själv mitt uppe i att ansöka som au pair till usa via sts. Väldigt kul att du låter oss läsa och vara med i hela processen. Så vet man vad som man har att vänta! :)

Svar: Haha ja men precis. Åh vad roligt, ja men precis jag själv satt och kollade massa aupair bloggar när jag va uppe i ansökan osv. Det va skönt att veta hur de hade gått för andra liksom. Och för mig har det ju gått allt annat än som smort om man säger så, har vart jobbigt men tillslut blir det nog bra :)
fannymattila.blogg.se

2012-10-06 @ 20:50:55
Postat av: Paulina

Ringde du till STS när du hade varit på ambassaden? :)

Svar: hm.. Nej! Malin ringde upp mig och så sa hon typ "skulle bara kolla så du är good to go den 15 oktober"och jag bah "ja sure thing!" och hon bah "va gött!" osv hahahaha... Men jag ahde nog tänkt att ringa dom om inte hon hade ringt mig :)
fannymattila.blogg.se

2012-10-18 @ 20:44:14
URL: http://aupairpaulina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0