Frågor & Svar Au pair; förberedelser

Posted by Fanny Mattila 2012-11-20 @ 04:12:00

Del ett av alla svaren kommer här!Eftersom jag själv funderar på att åka som au pair om ett år så undrar jag hur du gick till väga när du började. Vilken organisation valde du och varför? Vad hände sen? Och sen? Och efter det? Skulle verkligen vara hjälpsamt om du ville förklara detaljerat!

Först vill jag börja med att säga om ni går tillbaks i arkivet när min blogg började i maj 2012 så börjar allt där och fortsätter tills ja nu. Men kan svara lite kort.

Jag valde STS eftersom att Johanna valde det, hade inte ens läst på vilket som var bäst bara valde helt ur det blå. (dumt. Läs på först. Jämför de olika organisationerna. Priser osv!)

Så steg 1: Välj organisation och ansök. Det finns tre stora organisationer som jag vet om, STS, SI och CC. Sen kan man åka privat också genom olika hemsidor osv men har man otur och hamnar i en dålig familj så har man ingen som hjälper en så tänk på det.

Hur man ansöker hittar ni på hemsidan.

Steg 2: Fixa allt som behövs för en fulländad profil (är olika för alla organisationer men så här gick de till för mig) När du skickat in en ansökan och blir accepterad till programmet så är det bra att betala ansökan, gå på hälsokontroll, fixa polisregisterpapper, läsa och skriva under massa papper, gå på personlig intervju, få mail om att du är antagen, börjat med au pair room, fixa tre referenser(Kopiera dom för guds skull!) göra en video, fixa klart au pair room (din profil) och submitta din ansökan. Bi godkänd av Amerikanska organisationen.

Steg 3: Matchningsprocessen. Nu har du förhoppningsvis blivit godkänd av den Amerikanska organisationen och då är du alltså i matchningsprocessen så nu är det bara att vänta på att någon familj skall vilja ha dig. Om någon är intresserad mailar ni, pratar i telefon eller skypar. Detta är en lång process där många ger upp, då man kan få vänta väldigt länge innan man får en familj som passar dig eller en familj över huvudtaget.

Om du är smart beställer su ditt 120personbevis och fixar foton till visumet innan du matchat. Så har du det klart.

Steg 4: Innan avfärd. När du matchat ska du betala programavgift, fixa en tid hos amerikanska ambassaden för att få ditt visum. Betala försäkring, fixa alla papper till ambassaden, åka till ambassaden, fixa ditt internationella körkort, få din flygbiljett. Köp presenter till familjen. 

Steg 5: Packa och åka!

 Det va nog allt?

 

hejhej!! din blogg är riktigt fin o bra! Jag skulle själv vilja åka som au pair och undrar lite hur det går till, om det kostar mycket, hur mycket man får betalt och hur länge är det vanligaste o vara borta:)

Tack söta rara! För mig kostade allt som allt kanske 10 000. Då menar jag verkligen allt. Man betalar för ungefär för allt som jag skrivit att man måste göra ovan. Men jag tror STS är den dyraste organisationen så ifall ni vill lägga ner mindre, kolla först. Sen när du är här får du ca 195 dollar i veckan. Så ca 5600kr i månaden och familjen står för hus och mat. Så det är ingen jätte lön så smartast är att ha sparat pengar innan du åker.

Det är vanligast att vara borta ett år, om man väljer nio eller sex månader så är det mindre chans att man får en familj.

 

Måste man ha någon professionell erfarenhet med barn för att bli au pair? Var det svårt att ansöka om att bli au pair eller är det enkelt att bli accepterad?

Nej inte professionell erfarenhet behövs inte men jag tror det är minst 200 timmar barnerfarenhet. Det är enkelt att bli accepterad men det är en lång och jobbig process.

 

Hur många timmar barnerfarenhet hade du när du åkte?
Oj jag minns knappt, kanske 1000H. Har ju haft praktik, sommar jobbat och jobbat som vikarie på dagis osv.

 

 Hur lång tid tog själva "förarbetet"? (Om du förstår vad jag menar, allt det du var tvungen att fixa innan du åkte)

Det är allt de jag skrev ovan, så från den dag jag ansökte till att jag åkte tog ca 4-5 månader. Men det är väldigt olika, vissa gör det snabbare vissa långsammare. Vissa är i matchningsprocessen i 4 månader, vissa i en vecka och så vidare.

 Hoppas dessa svar hjälpte er lite. Vill ni åka så åk, finns inget som stoppar er!
Fler svar kommer. 

 
Kommentarer
Postat av: Linn

Hej!

Det beror på hur högintensiv din träning är. Men löpning brukar oftast förbränna mest! :)

Svar: Ja det är klart, aa okej får börja springa mer då :D
fannymattila.blogg.se

2012-11-20 @ 06:19:37
URL: http://halsogladje.blogg.se
Postat av: Cat

Hej
jag gillar verkligen din blogg!
Så bra och informativ för alla oss som undrar.

Cat

Svar: Hahahah
fannymattila.blogg.se

2012-11-20 @ 10:58:12
Postat av: Anonym

För mig kostade det över 15 000 att åka med CC, då inräknat visum, hälsoundersökning, körkort och allt sånt. annars kostar CC 11500....

2012-11-21 @ 03:17:04
Postat av: Marica

$195 per vk blir ju 5500kr i månaden, inte 8000kr :))
Kram

Svar: de har du rätt i vet inte vad min hjärna gjort för matte..
fannymattila.blogg.se

2012-11-22 @ 03:07:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0